Elokuu on saapunut ja kohta vaihtunutkin jo syyskuun puolelle, sää on ollut syksyinen jo hetken aikaa :( Elokuussa ei juuri mitään suurempia kuulumisia ole ollut ennen tätä päivää, ei mitään merkittävää siis mistä kirjoitella edes.

Kasvattini Toro (Dischile´s Baron Rojo) oli meillä hoidossa to-ma (9-13.8), ihastuttava poitsu, josta otin myös kuvia *lisätään myöhemmin tähän kun kotiudun* Toron kanssa treenattiin tulevia näyttelyitä ja hyvinhän ne treenit sujui, toivottavasti aikanaan sitten kehässäkin menisi yhtä kivasti :D

Meillä oli Kennelkerhon mätsäri 15.8. jossa olin talkoilemassa, ensiksi ilmopisteessä, sitten nakki napsahti lapsi ja koirakilpailun tuomariksi (eka kerta!) puuh..vaikeaa se oli, mutta kaiketi kohtuullisesti suoriuduin kuitenkin. Tämän jälkeen siirryin isojen aikuisten kehään kehätoimistijaksi.

Sitten niihin suurempiin uutisiin ja pääasiassa otsikon mukaisesti valokeilassa on tulevaisuuden lupauksemme NOVA! :)

Olimme viikonloppuna Kouvola-Heinola turneella Novan kanssa. Lauantai alkoi lupaavasti, kunnes autoa pakatessa omassa selässä napsahti joku ja se joku vaivaa yhä. Ei onnistunut kävely, ei seisominen eikä istuminenkaan. Vietin Kouvolan näyttelyssä aikaa ensiavun puolella, saaden helpotusta hetkellisesti. Samalla se tarkoitti sitä että en tule esittämään Novaa itse kehässä! Uuke esiintyi ensiksi JH kehässä Wilhelmiinan kanssa, ei jatkoon pääsyä tällä kertaa mutta hienosti kaksikolla yhteistyösujui :) Novan rotukehä oli vasta iltapäivällä ja onneksi sain hätäapuhandleriksi Wilhelmiinan isosiskon Josefiinan. Nova meni ekaa kertaa vieraan kanssa kehään eikä ongelmia ollut. Israelilainen tuomari tykkäsi Novasta kovasti, arvostelu oli todella kiva ja tuloskin sen mukainen -> NUO ERI1, SA, PN1, SERT, VSP.  Koikkereita oli yhteensä 4, tasajaolla sukupuolet. Roppikehässä Nova hävisi komealle isolle-Jonelle (Manusia´s Axel-Lobke, Mikkeli KV:n pu3), Jonen n.46cm koko ei tuomaria haitannut kun koira muuten oli tyylikäs kokonaisuus jonka ainut virhe oli tosiaan vain koko - tästä olen täysin samaa mieltä. Joten hienosti Jonelle vika Suomen serti mikä Mikkelissä meni niin läheltä, joten onnea tuoreelle valiolle!
Hitusen harmitti hakea Uuken kanssa Novan arvostelua kun tuomari tokaisi heti "miksei tämä koira ollut minun kehässäni?". Todettuani että se oli JH kisassa ja että on valio.. sain vastauksen joka pikkaisen riipaisi :D Olisi ollut Uuke tuomarin mieleen, kehui ulkonäköä ja kokoa ja sitä että olisi ollut päivän paras. Meinasin sanoa että haista nyt jo :D Kyseli Uukesta muutenkin yleisesti. Olin hämmästynyt että tuollainen "idän-ihme" tuomari tunsi rodun jotenkin koska oli noin kiinnostunut. Pah, täytyy siis etsiä tuo tuomari uudestaan jostain ja viedä Uuke kehään ja katsoa onko se varma roppi muka..

Selkävaivaisena sunnuntaina ajeltiin Heinolan sateiseen keliin. Kehä oli heti aamusta, koikkereita vain kaksi ja molemmat narttuja. Tuomarina ollut Marja Talvitie ilmeisesti verotti osallistujia ja mekin oltiin varmoja että karvaton koikkeri lentää H:lla pihalle. Yllätys oli suuri kun  sieltä napsahtikin tulokseksi NUO ERI1, SA, PN1, SERT, ROP!! Se tarkoitti samalla pitkää päivää ja odottelua. Selkä ei kauheasti tuosta tykännyt, mutta eka Suomen roppi ja sama tuomari ryhmässä, niin pitihän se olla näytillä, vaikka oltiinkin varmoja ettei sijoita ryhmässä - eikä sijoittanutkaan.

Loistouutiset sai jatkoa tänään, kun suunnattiin terveystarkkeihin Novan kanssa. Vakkari tohtorimme oli vapaalla joten mentiin täysin vieraalle, mutta pätevältä tämäkin tohtori vaikutti. 10,7kg Novalta vetäistiin taju kankaalle ja sitten jäätiin odottelemaan mitä tuleman pitää. Odottelun lomassa punnitsin pojat ja Nikke oli nyt 14,5kg ja Uuke 15,7kg. Viime kuun puntarituloksiin on hitusen eroa, lihoneet mokomat! :D Nikke 100g ja Uuke 300g.
Tuloksia kannatti odotellakin, sillä polvet olivat 0/0 ja kyynärät lähti 0/0 sekä lonkat A/A liittoon. Jos tulevat muuna takaisin, laitetaan ne paneeliin. Sen verran siistit ja hyvät kuvat oli että jos noista huonommat arvioidaan niin en hyväksy. Samalla otettiin myös agilityä harrastavalta koiralta selkäkuvat, nekin priimaa. Nova luovutti verta myös pari putkiloa hyvään  tarkoitukseen, ekan putkilollisen Hannes Lohen tutkimuksiin (josta otetaan DLA myöhemmin) sekä Hollantiin laitettiin vwd ja enm testit menemään. Nyt sitten vain odotellaan tuloksia :)

Samalla varattiin aikaa syksyn silmätarkkiin Novalle, Nikelle ja Uukelle. Pojilta tutkitaan virallisesti myös polvet silloin, saadaan Nikenkin 2-polvi näkymään viralliseksi Koiranetissä. Toivottavasti rämäpää-Uukella olisi polvet kunnossa yhä. Novan silmätarkkia jännään kans, toivoen että sielläkin kaik on priimaa. Olisi aikamoinen pakkaus sitten ja samalla saataisiin varmistelua pentuprojektiakin, sillä sulhonhan mä olen Novalle kysynyt jo ajat sitten, tänään ilmoittelin sulhon omistajalle terveystarkki tulokset ja iloisia sielläkin moisista oltiin :) Toivottavasti tämä yhdistelmä sitten aikanaan onnistuisi, olisi ulkonäöllisesti, luonteiden puolesta, terveydellisesti, suvullisesti ja harrastusominaisuuksiltaan aika nappi pentue. Tälläisestä yhdistelmästä toivoisin voivani aloittaa tämän rodun kasvatuksen, lähtökohdat lupailisi hyvää ainakin paperilla :D Kaikki muuhan on tuurista kiinni..

Kiitokset Ninnille upeasta pennusta, aika hyvin valittu pentue kun tiesi mitä haluttiin. Saa nähdä täyttäiskö Ninni ja Wiia mun toiveen toisesta samanlaisesta ensi vuonna..? ;)