Sairaslomalla ollessa luulisi olevan aikaa päivitellä blogiakin, vaan ei ole ehtinyt siltikkään.. Sairasloma jatkuu ja jatkuu ja olo tuntuu toivottomalle. 18.8. selässä meni jotain rikki ja edelleen syön "kaikenmaailman" särkylääkkeitä ja muita lääkkeitä, ravaan lääkärissä ja fysioterapiassa ja olen kotosalla suurimman osan ajasta, koska selkään särkee kaikki ylimääräinen rasitus. Voin sanoa että kyrpii!

15.9. oli SSKY:n erkkari missä olivät kehässä Toro (Dischile´s Baron Rojo) hienolla arvostelulla mutta tulos oli itselleni pettymys arvosteluun nähden -> NUO H! Ada (Kastanjan Adelaide) teki ensi esiintymisensä myös näyttelykehiin Toron lailla, arvostelu oli ok, joskin huonompi kuin Torolla mutta tulos oli parempi (mystistä miten arvostelut voi heittää noin ristiin!) -> NUO EH4. Tuomarina mv mitteleillä oli Juha Putkonen. Acca (Dischile´s Baccara) oli ilmoitettuna myös näyttelyyn, mutta joutui jäämään pois tapaturman takia. Acca jäi kuun alussa auton alle eikä ehtinyt kuntoutua siitä tarpeeksi. Pääasia että koira on kunnossa ja elossa!

19.9. Uuke pääsi "pitkästä aikaa" kehään pyörimään. Paula ja lapset olivat Mikkelissä mätsärissä ja niimpä isä vei Uuken paikalle myös. Paulan Miska-poika (8v) esitti Uukea ekaa kertaa lapsi ja koira kehässä, tämä oli myös Uukelle eka kerta lapsen ollessa hihnan päässä. Parivaljakkolla oli mennyt hienosti ja tuloksena sijoitus 4/7. Uuke meni pieniin aikuisiin Paulan Minttu-tytön (9v) esittämänä ja ei mennyt huonosti heilläkään! Minttu oli jaksanut nostaa Uuken pöydälle, mutta tuomarin oli pitänyt auttaa koirapoika sieltä alas. Ei tullut mieleen että olisin voinut sanoa, että tutkiivat maassa koiruuden, mutta tulipahan harjoituksena tuokin ;) Eikä tuollainenkaan pikkujuttu haitannut menoa sillä sijoituksena oli PUN2!! Onnea Minttu ja Miska päivästä! Tuo oli hyvää treeniä Mintulle ensi vuonna alkavia Junior handler kisoja varten, kuulema Uuke menee lainalle sinnekin joskus. Mikäs on Uukea antaa lainaksi kun se tykkää esiintyä mutta ei silti ole mikään kone. 

20.9. Simo (Nueboree Simon For Dischiles) käväisi tarkissa, silmät terveet ja polvet 0/0 (tulos yli 3v tehty!). Näinpä lupa naisiin menosta irtosi. Simon luona vieraili kirjava-Essi tyttönen viikonloppuna 22-23.9. ja astutukset oli onnistuneet hyvin. Nyt odotellaan innolla miten on käynyt ja  mahtaisiko sieltä muuttaa meidän lauman vahvistukseksi uusi pentunen, sijoituskotiinsa tosin.

21.9. jännättiin taas ja vuorossa oli Novan (Burning Red´s Amazing Number One) lopputarkit, silmät terveet ja sydän ei sivuääniä. Huippua!! :) Nova on täysin terve näin ollen! Odotamme vielä Hollannista VWD ja ENM tuloksia, myöhemmin Novasta tutkitaan myös DLA, mutta muuten perustutkimuksiltaan hän on priimaa.

Nova kävi Muuramessa agility epiksissä taannoin, tuloksena oli hyvä hylky. Vauhdikasta menoa ja odotan innolla virallista starttia joka on 6.10 Jyväskylässä :)

22.9. järjestin oman joukkotarkin Jyväskylässä. Tapahtumassa tarkattiin silmiä, polvia ja sydämiä eläinlääkäri Heikki J. Nurmen toimesta. Alunperin tarkin järjestin kasvattejani ajatellen, mutta sattumien kautta tilanteet muuttuu ja yhtään kasvattia ei paikalla nähty ;) Muita koiria tarkastettiin lähes 40 kpl, joten saldo oli hieno. Otetaan kevättalvella tai keväällä uudestaan.

Eilen eli 24.9. käytiin Sanin (Mibuddi Ozka Miss Jedda) kanssa ultrassa hakemassa varmistusta tiineyteen. Kovin oli selvän oloiset merkit ilmassa, kun painoa oli tullut jo jonkin verran lisää ja vyötärölle senttejäkin kertynyt. Eläinlääkäri Marja Mallat sai laskettua sieltä useamman mustan pallukan, joten jännityksellä mutta myös kauhulla odotan montako sieltä aikanaan syntyy, tukevasti tiineenä Sani kuitenkin on! Viimeisellä viikolla mennään röntgeniin vielä katsomaan tarkempaa määrää. Tällä hetkellä voin sanoa että pentuja on varattavissa kyllä! :D Sijoituskotia etsii mahdollinen narttupentu, tapauskohtaisesti myös ehkä urospentukin. Kiinnostuneet voi kysellä lisää emaililla!

Sijoituskotia etsiskelen myös mahdolliselle Simon jälkeläiselle, pennuista riippuen urokselle tai nartulle! Ja jotta odotus ei loppuisi tähän, odotan innolla kasvattini jälkeläisiä myös yhdistelmästä Dischile´s Bayo Chimo (black&tan) x Albireo´s Axelia (kerma). Pennut syntyvät kennel Mintgarden´sin nimen alle, nartun omaan kotiin Ouluun. Juoksuja odotellaan vielä, joten ihan ei ole oikea hetki odotella enempää uutisia. Mutta tämä yhdistelmä kiinnostaisi minua myös, mutta katsotaan täytyykö malttaa mielensä hankinnoissa.. :D Voi olla että pitää jostain haaveista luopua, että on mahdollista hankkia koikkereita sijoitukseen myös. Tosin takapakkia siinäkin taas tuli, kun yksi odottamani narttu jäi jälleen tyhjäksi :( Mutta, koirista kun on kyse, mitä vaan voi sattua ja tapahtua. Seuraillaan tilanteita :)