On taas kaiken kiireen keskellä unohtunut tehdä päivityksiä blogiin :(

15.10 eli perjantaina meillä oli toko-kurssin loppukoe. Tässä Uuken kokeen arvostelu: (arvosteluskaala EH, H, T ja V sekä sanallinen lisä)

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: EH - koira antoi hienosti katsoa hampaat

PAIKALLAOLO MAASSA 20 SEK. : EH - täysi aika

SEURAAMINEN: EH - katsekontakti upea, seuraamispaikka lähellä, istumiset nopeat (hitaat) ja suorat, käännökset tiiviit, juoksuosuus hyvä (Uuke istui loppuasennossa hitaasti :D)

LIIKKEESTÄ MAAHANMENO: EH - nopeahko ja suora

LUOKSETULO: EH/H välimaastossa - luoksetulo vauhdikas, istuminen nopeahko ja tiivis, tuli suoraan sivulle (Uuke istui taas sivulle tullessa hitaasti)

LIIKKEESTÄ SEISOMINEN: EH - onnistunut seisominen, koira rauhoittui, makupala ei ollut apuna

NOUTAMINEN LELULLA: H - koira juoksi lelun perään ja palasi ohjaajan luo ilman lelua (eka kerta kun Uuke ei noutanut!)

HYPPY: H - onistunut hyppy, seuraaminen hyvä mutta heikompi ennen estettä, istumiset hitaat ja suorat (Uuke hidasteli perusasentoon istumisen kanssa ja katsekontakti ei pitänyt ennen estettä)

PAIKALLA ISTUMINEN 30 SEK.: EH - täysi aika, istuminen rauhallista, kontakti jatkuvaa

YLEISVAIKUTELMA: EH/H välimaastossa - koira työskenteli mielellään, tarkasti mutta vähän vaisusti. Koira keskittyi erinomaisesti. Katsekontakti oli erinomainen. Yleisesti osasi erittäin hyvin. Ohjaajan käskyt selkeitä, voisi olla innostavampia. Yhteistyön toimivuus hyvin toimivaa!

Muuten olen tyytyväinen ja meni hyvin, mutta tuo nouto harmittaa :(

Sunnuntaina (17.10) olin koko päivän Laajavuoressa lappalaiskoirien erikoisnäyttelyssä kehässä töissä - pitkästä aikaa. Sain kutsun edellisenä päivänä tutun kehäsihteerin oltua kipeänä ja lähdin tuuraamaan häntä. Päivä meni rattoisasti tuttujen kanssa työskennellen. Olin Hannu Talven kehässä ja meillä oli suomenlapinkoira urokset jun, nuo, avo, käy ja val luokkalaiset :)

Eilen oltiin agilityssä, meitä oli vain 3 koirakkoa joista yksi vakkari harkkakaverimme ja yksi muusta ryhmästä ollut vieraileva tähti. Tehtiin hyppy-hyppy-putki-hyppy-hyppy rataa sekä lisänä tähän kepit, a sekä pussi. Tehtiin näitä esteitä yksitellen ja lisänä rataan. Uukella keitti kovasti yli muutaman kerran ja se puri mua pohkeesti riehaantuessaan. Kyllä se esteitäkin meni ihan oikein ja vauhdilla mutta välillä piti temppuilla muuta.

Tänään oli agilityn yhteisharkat joissa oli vielä tehokkaampaa ajankäyttöä kuin eilen, sillä meitä oli vain 2 koirakkoa paikalla! Tehtiin omatoimisesti esteitä yksitellen sekä pieninä ratoina ja lopuksi 9 esteen ratana kaikki :) Uuke meni ekan kerran puomia ilman hihnaa, en tukenut sitä siis enää siinäkään vaan luotin että menee nätisti eikä kohella ja vaikkapa tipahda sieltä vauhtinsa kanssa. Pussia mentiin taas umpinaisena, wau! :) Kepit otettiin ekan kerran kunnolla 12 täytenä sarjana, pari kertaa piti harpata kaksi keppiä kerralla mutta siten sekin sujui. A-esteellä osasi jo hidastaa kontakteille mennessäkin kivasti. 

TÄSSÄ eilisen agilityn ratapiirros ja TÄSSÄ tän päiväisen.