Viikko on vierähtänyt ja ollut taas niin kiireistä ettei ole ehtinyt blogia päivitellä :(

Tiistaina Uuke ja Siru kävivät uimassa Koirasportissa viimeistä kertaa tälle talvi/kevätkaudelle. Tällä kertaa Uuke ui ekana ja se todettiin huonoksi ideaksi. Se oli hyyyyvin rauhallinen ja uiminen ei innostanut niin kuin normaalisti. Uimaanlähdöt oli tosi rauhalliset ja varovaisetkin jopa, ei yhtään Uukemaiset! Noh, 15 kertaa ui silti ja muutama nouto päälle.

Uinnin jälkeen käytiin suihkussa ja kuivateltiin jolloin alkoi huuto. Uuke huusi taas Sirun uintivuoron ajan ja oli täpinöissään, se tärisi ja steppasi ja koetti monta kertaa vetää altaan portaille meiningillä että NYT mennään. Sirun uitua Uuke oli aivan sitä mieltä, että ei tässä mitään ole uitu, ja oli valmiina toimintaan. Uittajamme Ansku totesi että Uuke on niitä koiria että se tarttee kaverin tsemppauksen ja kiritystä, sen tarvitsee nähdä mitä toinen tekee eka ja sitten tehdä itse perässä. Anskunkaan mielestä Uuke ei uinut niin innolla kuin ennen, se tarttee sparrausta :D Eihän Uuke tehnyt uintiin lähtiessä nyt normaaleja pommihyppyjäkään. Noh, tiedetään jatkossa että Uuke ui aina vasta tokana että se ehtii saada fiiliksen päällensä :D

Uukehan tarvitsi aikoinaan naminsyöntikisoissakin nähdä että toinen syö eka ja mennä vasta sitten itse radalle. Se tahtoo opetella eka ja tehdä sitten :D Hassu koira.

Keskiviikkona käytiin Belgi yhdistyksen mätsärissä. Sateinen keli verotti porukkaa ja pieniä koiria oli vain 20. Uuke sai sinisen nauhan ja pitkä tauko esiintymisestä näkyi pöydällä olossa heti. Siinä piti huojua ja vapista ja nojata muhun. Siitä tuomari sakotti sinisen verran. Liikkeitä kehui vetäviksi, jota ne Uukemaisesti onkin parhaimmillaan. Seisominen ja kopeloiminen yms sujui oikein hyvin ja kehässä oli jälleen (kuten aina!) hauskaa, jopa niin paljon että piti haukkua välillä..

Taru-Mari ja Siru osallistuivat myös, tuomari piti Sirusta oikein paljon ja tuloksena PUN1 ja lopulta isossa kehässä BIS-4! Wautsi, onnea! Kannatti lähteä ;)

Perjantaina käytiin lenkillä Taru-Marin ja koirien kanssa. Lenkkeiltiin metsässä missä koiranelikko sai rallitella irti. Uuke otti ilon irti ja nautti täysillä, se teki pitkiä irtautumisia eteenpäin ja unohti meidät aika monesti, häntä vaan näkyi metsikössä välillä. Sanilla on juoksut ihan lopuillaan ja lopuillaan ne Uuken nenänkin mukaan oli. Hyvin oli molemmat irti eikä kumpikaan ollut toisistaan kiinnostunut.

Eilen olin Yläkaupungin Yössä 10-15 Kaverikoirien mukana. Uuke lähti mukaan mutta vietti autossa ekat tunnin nukkuen. Kuvailin jokusen kuvan verran aamusta ja lopulta hain Uukenkin mukaan n.1,5 tunnin ajaksi rapsutteluja vastaan ottamaan. Kyllä koirasta näki miten se nautti hommasta tauon jälkeen. Se hyökki ohimenevien ihmisten luokse siinä toivossa että joku sen huomaa. Ne jotka sattui huomaamaan saivat pusuttelu ja Uuke parkkeerasi istumaan heidän eteensäkin tyytyväisenä.

Loppuhuipennuksen tarjosi eräs kaupungissa opiskeleva Intialainen mies joka puhui englantia. Hän oli hyvin koiraihminen ja kiinnostunut koirista muutenkin. Uuken mielestä siinä oli varmasti jotain samaa kuin näyttelyissäkin. Mies näytti sormilla jotain ja sehän oli kuin kehässä ilmeen katsominen. Sen jälkeen rapsuttelua, taputtelua ja kaksin käsin "pörrötystä" joka sai aikaan kauhean kiemurtelut ja örinät :) Lopulta hännän mittailut ei tuntuneet missään. Mitäänhän Uuke ei varmasti tajunnut mitä mies sille puhui, mutta ei näyttänyt haittaavan kamalasti, häntä vaan heilui.

Illalla kävimme Ravintola Ilokivessä syömässä Kaverikoira porukan kesken, joten koiramaista menoa oli päivä täynnä.

Tänään oli uusien Kaverikoirakoiden testaus päivä Könkkölässä. Olin siellä kuuntelemassa ja kertaamassa luentoa ja katsomassa testausta, jonka kaikki koirat läpäisi. Sani ei ollut mukana juoksujensa takia.

Huomenna tulee 8 viikkoa Uuken edellisestä kohtauksesta. Lauantaina mua peloteltiin ja Kaverikoirakot puhuivat tästä uudesta ruokaepisodista joka on aiheuttanut käytöshäiriöitä koirille, että onko Uuke syönyt moisia myös. Ei syö normaalisti, eikä ole tiettävästi koskaan syönyt ko merkkiä. Mutta normaalin nappulansa lisäksi syötän monesti palkinnoiksi saatuja näytepusseja milloin minkäkin merkkisiä. Enkä muista mitä se on maaliskuussa syönyt. Enkä tiedä onko tässä nyt mitään merkitystä moisella, onko kohtaukset jotain sellaista olleet vai oikeaa epilepsiaa. Tiedä häntä. Seurailemme tilannetta ja Kaverikoirailua saatamme saada jatkaa syksyllä (kesällähän on lomat ja tauko muutenkin) jos kesä menee ongelmitta. Toivon kovasti ja varmasti Uukekin toivoo että saisi jatkaa, se todellakin nauttii tilanteista :)

Tänään kävin vielä illalla katsomassa Taru-Marin ja Sirun sekä Severin agi-harkkoja. Uuke oli mukana kuuntelemassa keinun pauketta, jota se pelkää, pudottuaan kerran keinulta, yhdistää äänen siihen :( Tokoiltiin hiukan siinä häiriössä myös.

PENTU-UUTISIA sen verran että Stellalle on varattu röntgen aika 10.6. sitten tiedetään montako siellä olisi tuloillaan. Ulkoisista merkeistä päätellen rouva koira vaikuttaisi olevan tukevasti tiineenä, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Hetki vielä odoteltava ja sitten tiedetään enemmän.