Nikke täyttää tänään 7-vuotta, vielä vuosi siis ja pääsemme veteraaniluokkaan. Toivottavasti poika pysyy terveenä ja saa elää ilonamme vielä monia vuosia. Nikke onnittelee myös sisko-Jolindaa ja rapakon takana asuvaa Yoep-veljeään, josta tosin emme tiedä onko enää elossa tai mitä kuuluu, yhteydenpito on katkennyt jokunen vuosi sitten omistajien yhteystietojen muututtua.

Niken emä Ylene porskuttaa yhä ja täyttää 3.12 kunnioitettavat 11-vuotta! Isä-Mowglista ei ole tietoa eikä kuulumisia :(

Pentumme täyttävät huomenna 4-viikkoa jo, ja sen kunniaksi saapuu taas yksi pennunkatsoja kylään. Sunnuntaina kaverini-Saara (jolla on Piko-kleini) kävi palluttelemassa pikkuisia riiviöitä, tänään meillä kävi toinen kaverini (Sanin haltija Taru-Mari), torstaina tulee mittelisti-kaverini eli Kirpun omistaja Susanna ja perjantaina vierailee Taru-Mari toistamiseen mutta silloin mukana tulee myös cottonisti-kaverimme Saila. Joten vierailijoita riittää ja pennut tapaavat paljon uusia ihmisiä.

Tänään ostettiin kompostikehikoita lisää joten pennun pääsevät tällä viikolla laajentamaan reviiriään olohuoneen puolelle, kun se saadaan turvalliseksi ipanoille. Pennut ovat olleet useita kertoja päivittäin makkarin lattialla viipottamassa ja hienosti on tarpeet tehty papereille hädän sattuessa. Toki harjoittelua se vielä on, koska pentujen mielestä on melko sama osuuko lehdelle yksi tassu vai ollaanko siellä kokonaan :D Vahinkoja siis sattuu lehtien viereen ja matolle muutenkin, mutta yllättävän vähän kuitenkin!

Leluilla leikitään jo kovasti ja kiinteä ruoka maistuu vaihtelevasti, yleensä suurinta hupia on ruokakupissa istuminen tai sen yli kävely! Vesikupissa uidaan ahkerasti myös, joten tilanteita piisaa.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on päivittäin, kun vapauden riemuiset riiviöt juoksevat pitkin makkarin lattiaa, täysillä, katsomatta yhtään mitä päin juostaan! Päät paukkaa sängyn laitaan, vaatekaapin oviin ja pentulaatikon seiniin, matka jatkuu usein ihan kuin mitään ei olisi sattunutkaan, pari kertaa on pitänyt vinkaista kun törmäys on sattunut. Reippaita pentusia ja melko äänekkäitäkin murinoineen, haukkumistakin opettelevat - valitettavasti.

Uuke on käynyt muutaman kerran pentulaatikkoon kurkkimassa, mutta on todennut mustat pötköt vielä melko ällöttäviksi. Leikki-sedän hoivavietti ei ole syttynyt vielä, ehkä se sieltä tulee aikanaan. Kovasti pentuja kiinnostaa Uuke, ovat käyneet portin takana nuuskuttelemassa (ja haukkumassa Uukelle :D) mutta tunne ei ole molemmin puoleista. Uuke on tutkinut pentuja sylistä käsin, pentujen takamukset ja mahanalunen on kiinnostava, naamapuoli ei ja sitä Uuke ei ole nuuskinut kuin pari kertaa, vahingossa lähinnä.

Täytyy toivoa että nämä kovat pakkaset hellittää jonkin ajan päästä, jotta pentuset pääsisi haistelemaan takapihalle ulkona olevia tuulia. Veikkaan että se ei ole kovin hauskaa niistä, mutta jos sää sallii niin tutustutaan siihenkin toki aikanaan.

Marraskuu näyttää olevan meillä synttärikuukausi selvästi, hauska sattuma muuten! Uuke, Windy, Nikke ja pennut ovat syntyneet marraskuussa kaikki :) Gerbiili-tytöt ovat lipsahtaneet "väärälle" kuukaudelle ja syntyneet helmikuussa ja kenguru-ihmeemme maaliskuussa - sattuuhan noita lipsahduksia :D