Tiistaina aloitimme agilityn aakkoset eli alkeiskurssin Taitavilla Tassuilla. Meitä piti olla 9 koirakkoa, mutta paikalle ilmaantui vain yhteensä 4, joten tiedossa oli runsaasti aikaa harjoitella kaikkea :) Harjoittelimme hyppyä, johon koira ohjattiin "vähän joka puolelta" eli eri suunnista ja useamman kerran sekä putkea eri mittaisena. Putkea tehtiin eka niin että ohjaaja piti koirasta kiinni ja itse kutsuimme koiraa putken toisesta päästä ja lopuksi tehtiin jo niin että sai juosta putkea koiran rinnalla. Hypyn Uuke osasi hienosti, putkeenkin sujahti sitten kun tajusi idean, vaikka koettaakin huijata ettei mene putkeen vaan kääntyy takaisin! Keskittymiskyky on koiralla kasvanut kovasti kuitenkin, eikä enää tarvitse piippailla odotusten aikaan juurikaan. Näin ensimmäisen kerran kunniaksi sattui myös pieni työtapaturma, kun Uuke sai pitkästä aikaa erään vinkulelun käyttöönsä. Lelu on kotona kaapissa ja sen saa vain harvoin sieltä, koska lelu on NIIN ihana ja ääni äärimmäisen rasittava. Lelua käytetään nykyään myös harkoissa, koska sillä saa ylimääräistä energiaa kummasti. Käytin lelua palkkana putkella, joka toimikin todella hyvin ja vauhtia oli enemmän kuin nakeilla. Innokas koira+ihana vinkulelu=hampaat kädessä+nahka irti+turvonnut käsi. Näin siis meillä. Tiistai-iltana kohta tummui kädessä ja oli todella kipeä, keskiviikkona väri jo vaihtui ja kipu lisääntyi. Torstaina väri on kadonnut ja kipu säilynyt. Sattuuhan näitä kun ei muista pitää varaansa :D

Tänään torstaina meillä oli taas perustottelevaisuus kurssia. Harjoiteltiin lelun noutoa maassa ja esteen yli hypäten, liikkeestä maahanmenoa, seuratessa käännöksiä ja pysähdyksiä. Kaikki muu oli Uukella jotenkuten hanskassa paitsi liikkeestä maahanmeno, se ei vaan suju. Maahan se menee mutta vain puoliksi, eli persus jää ylös. Nopea maahanmeno ei todellakaan ole eli sitä hiotaan ja paljon! Koirakoita oli mukana nyt 8 eli yksi normaalia enemmän. Yllättävän hyvin toimii keskittymiskyky vaikka koiria on paikalla paljon ja myös riehakkaita pentuja joiden kanssa olisi superkivaa leikkiä. Nakit ja vinkulelu on kuitenkin tarpeeksi suuret houkuttimet unohtamaan muut asiat ;)

Jäimme heti tokon jälkeen agilityn yhteisharkkoihin. Yhteisharkkoja on molemmissa lajeissa joka toinen viikko ja niihin saa tulla kaikki kurssilaiset, tasoista viis. En laskenut mukana olleita mutta varmana kymmenkunta meitä oli, pari maxi-kokoista ja loput medejä. Uuke ja eräs toinen alkeiskurssilainen oli ainoat aivan aloittelijat, muut kokeneempia muttei se menoa haitannut. Kokeneet suoritti 2-3 esteen ratoja (hyppy-putki-pituus ja hyppy-kepit) eri tyylein, aloittelijat tekivät este kerrallaan samat :) Tehtiin hyppyä yksittäin ja palkattiin koira, tällä kertaa koira jätettiin hypyn taakse odottamaan (alkeiskurssillahan tehtiin hypyt hihnassa koiran kanssa yhtä aikaa), Uuke kesti hypyn takana hyvin ja osasi hypätä käskystä!! Se ei enää koettanut mennä hypyn ali, kuten aikoinaan.. :D Se kesti myös irti hallissa vierelläni ja piti kontaktia, eikä edes koettanut karata toisten koirien luokse, wau! Teimme hypyn jälkeen putkea, lähettämällä koira yhtä aikaa putkeen sekä niin että meidän ohjaajamme kutsui koiraa. Uuke ei tänään ollut ihan niin putkeen sujahtava kuin tiistaina, mutta kyllä se sinne meni. Pituutta otettiin pari kertaa ja se sujui hyvin, tosin meillä oli siinä apuna rima eli lähes hyppyhän se oli vain, mutta meni kuitenkin! Kaikki kokeneemmatkaan ei meinaan menneet sitä oikein :) Keppejä emme näin alotteilijoina kokeilleet, ne on sitten myöhemmin vasta vuorossa. Ei liikaa kerralla :)