Niin, taaskin on kulunut tuhottoman kauan viime päivityksestä vaikka kaikkea on tapahtunut.. pahoittelut!

Kaverin saapumisen jälkeen maanantaina 28.5. saimme iloksemme Novan viikoksi hoitoon :) Hoidon päätarkoitus oli tietenkin Eestin Voittaja viikonloppu, jonne suunnattiin perjantaina. Autoilu vieraassa seurassa, vieraan koiran kanssa sekä laivamatkat ja hotellimajoitukset meni hyvin. Oli ilo reissata noin helpon koiran kanssa, kiitos Paula taasen! :) 

Lauantaina 2.6. oli spanieli erkkari jossa tuomarina toimi Jouko Leiviskä. Oli sanomattakin selvää että Joukolle Nova menee uusiksi, koska oli sillä taannoin ROP-PENTU ja tuomari kehui tyttöstä kovasti ja siloin yksikään aikuinen ei saanut edes eriä ;) Nyt Viron puolella ei muita koikkereita ollut uskaltaunut kehään tiukalle tuomarille. Nova sai huippu hyvän arvostelun ja tulokseksi JUN ERI1, JUN-SERT, ROP-JUN, PN1, ROP !! Tuomari vielä jututti meitä kehän jälkeen ja kerroin että kehui myös viime vuonna Kouvolassa roppi-pentuna tätä samaista koiraa, muisti kyllä koiran ja sanoi sitä yhä upeaksi! :) Kävimme pyörimässä kahdesti ryhmäkehissä, jatkoon päästiin toisessa mutta ei sijoituttu.

Sunnuntaina jännitys oli korkeammalla koska koikkereita oli Voittajaan ilmoitettuna 6kpl, kaikki narttuja ja junnunartuissakin Novalla oli kilpakumppani. Calin Simu Romaniasta oli nopea tuomari, ilmeisesti kenties liiketuomari jopa, koska niin paljon juoksutti valintoja tehdessä. Nova voitti ensin junnut, joka oli meille se tärkein juttu jota haettiinkin mutta lopulta tulokseksi tuli kuitenkin JUN ERI1, JUN-SERT, ROP-JUN ja PN2 !! Hävisimme vain upealle valionartulle eli Chriskooi´s Lottelle, ei harmita, vaikka tuomari monta kertaa juoksuttikin päätöstä tehdessään. Ei hävitty huonolle, ei tosiaan! Tällä tuloksella ja hyvällä arvostelulla Novan nimen eteen voidaan nyt liittää KAKSI titteliä eli EEJV-12 ja EEJMVA, wau! Ryhmiin ei Voittajassa jääty vaan suunnattiin shoppailemaan ja kohti laivaa. Joskin ei saatu vaihdettua aikaisempaan laivaan joten kulutettiin aikaa sitten tutustuen Tallinnan eläintarhaan.

Viikko tästä turneesta misseiltiin taasen, tällä kertaa Riihimäellä koikkereiden erkkarissa. Koikkereita oli ilmoitettuna n.100 eli huomattavasti vähemmän kuin edelliskerralla :( Uuke kilpaili valioissa joita oli huimasti 19kpl, tuloksena ERI ja lämmintä kättä. Arvostelu oli hyvä, eikä edes hännästä sanottu nyt mitään, vaikka se olikin ekalla kierroksella taas turhan korkealla.

Nova kisasi 10 junnunartun isossa porukassa ja arvostelu sekä tulos oli loistava! Tavoitteena oli se ERI ja sehän täyttyi koska tulokseksi tuli JUN ERI2, SA ja "pn5" eli kun nartut laitettiin PN-kehässä järjestykseen Nova oli juuri se 5, niin lähellä.. Mutta huipputulos tuon ikäiselle ja tuossa sakissa! Junnut voitti hieno Adya, joten ei taaskaan huonolle hävitty!

Nova esiintyi Wiian ja Feron jälkeläisluokissa myös, joissa Wiia sijoittui sijalle 5 ja Fero sijalle 4. Päivän kruunasi Burning Red´s kasvattajaluokan ensi esiintyminen kehissä, tuloksena BIS-2 KASVATTAJA! Wow, onnea Ninnille!

Jotta missikisat ei pääsisi unohtumaan hetkellisen tauon takia, pyörähdin Mikkelistä kotiin tullessani Kangasniemen näyttelyssä 10.6. Kävin esittämässä Simo the kengurun kehässä. Tuomarina oli Hanna-Riina Aho joten jännitystä oli ilmassa kun kotimaiselle tuomarille mentiin.. SA:t oli rodussa tiukassa mutta mikä parasta, meidän tulos oli AVO ERI1 !! Voitettiin toinen avoimenluokan uros ja saatiin pitkästä aikaa ERI! Simo on saanut runsaan upean turkin nyt joten tuoarikin tykkäsi, valitettavasti vain Simon jykevä pää oli syynä ettei SA:ta irronnut.. No, meille se erikin oli jo voitto sinäänsä.

Näyttelyn jälkeen ehdin vielä Sanin agitreeneihinkin, jotka meni tällä kertaa paremmin kuin viimeiksi. Mä osasin ohjata hitusen paremmin ja rata oli helpompikin, jäi hyvä fiilis! Nyt kun löytyisi lainaohjaaja Sanille niin se pääsisi kisaamaankin taasen..

13.6. B-pentuset täytti 1-vuoden, onnea! Pian on menossa terveystarkkeihin ainakin Huli, kenties myös Brunokin. Muille katsellaan tarkkeja tässä kun tulee kohdalle :)

14.6. torstaina kokousteltiin Kennelkerhon hallituksen porukalla, hyvän ruuan parissa, nyt on siis tutustuttu Jyväskylän Amarilloonkin. Ei ollut tullut ennen käytyä tuolla, toistekkin voisi mennä..

Viime viikonloppu meni totaalisesti agilityn parissa. Tikkakoskella oli agilityn SM-kisat joten tuli nähtyä paljon hienoja suorituksia, paljon koikkereita, paljon tuttuja.. Perjantaina ja lauantaina iho otti vähän väritystä pintaan, mutta sunnuntaina sitten satoi :( Hienoja tuloksia tuli tutuille, myös koikkereillekkin ja niistä mainittakoon erityisesti Sami & Luka medien SM-1!! Sekä mineissä Hannu & Neta sijalle 4. Onnea!!

Seuraava koiramainen tapahtuma lienee huominen mätsäri.. sitten on taas ensi viikolla mätsäri.. ja sitten Laukaan näyttelyssä menee kuun vaihde kivasti. Ekaa kertaa uusilla säännöillä ja viuhkoilla kehässä töissä, jännää! Toivottavasti on kokenut pari joka neuvoo jos meinaan munata.

(kuvia tähänkin päivitykseen tulee, jahka photobucket toimii taas..)