Simo kävi viikko sitten Porvoon näyttelyssä Maijan kanssa, tuloksena hienosti AVO ERI4, tuomarina Hosé Homem De Mello Portugalista. Kiitokset Maijalle kun jaksat olla aktiivinen :)

Eilen käytiin Uuken kanssa Palokan Kodin-Terran pihalla mätsärissä, koiria oli TODELLA paljon, varmaan päälle 150, liekkö mitenkin paljon enemmän? Pieniä koiria oli n.50 jo pelkästään. Uuke esiintyi normaaliin tapaansa, juoksi hyvin ja vilkuillen piti kontaktia (tietää että oikeaa kontaktia EI pidetä juostessa), seisoi paikallaan hyvin ja nätisti, pöydällä seisoi kuin patsas ja siitä huolimatta tuloksena SININEN nauha ja jatkokehistä kiitos näkemiin. Tuomari ei puhunut koirille mitään, ei omistajille eikä perustellut valintoja, kopeloi koirat perustyylillä ja that´s it, silti osassa pareista valinnat ihmetytti koska selvästi arempi tai muuten huonompi koira sai punaisen nauhan, en puhu nyt meidän parista, en suuremmin seurannut corgin tekemisiä :D

Nova ja Paula (sekä Minttu ja cockeri-Nana) ajelivat Mikkelistä mätsäriin myös hakemaan kokemusta, sitä saivatkin ja Novalle pienistä pennuista SININEN ja sama tuomio kuin Uukelle, kiitos ja näkemiin. Hirmuisen kauan pentujen tuomari seisotti kakaroita, ei ne sellaista kestä! Nova näytti edelleen hyvällä, iloinen ja energinen tapaus, jahka saa malttia ja rauhoittuu hitusen, siitä tulee tosi hyvä! Novan Fasu-sisko oli eilen Turun pentunäyttelyssä ROP-PENTU, onnea! Mätsäriin palatakseni, ei Paulan porukalla huono päivä ollut sillä Minttu & Nana osallistui lapsi ja koira kisaan, jossa oli n.20 paria, he sijoittuivat hienosti sijalle 2, onnea! Mintusta tulee vielä hyvä handleri kun tuon ikäisenä hoitaa homman noin hyvin :)

Tänään aamusella suunnattiin Heinolaan SSKY:n erkkariin, hiukan oli outo fiilis kun lähdin matkaan ilman koiraa :O Ei ollut mitään näyttelystressiä tms. Hassua, tosin silti mahassa myllersi aamulla ja jännitti! Kehässä esiintyi A-tyttöset molemmat, Tiina esitti itse Dinan koska se pelleili harjoittelussa hampaiden katsomisen kanssa. Ajattelin että tekee sitä vain mun kanssa ja omistajan kanssa menisi paremmin. No ei mennyt ei. Joku murkkuikä nyt vissiin tytöllä kun tuollaista leikkii, tuloksena hyvällä arvostelulla valitettava JUN EVA :( Holopaisen Sari esitti Milan, se tuntui menevät paremmin vieraan matkassa, mun kanssa pylly painoi liikaa ;) Sari esitti tyttösen hienosti ja 5 junnun joukosta tuloksena JUN ERI1, SA!! WAU! Ainut eri junnunartuissa. Kiitos Sarille handlerin hommista. Arvostelu oli tosi hyvä, ei mitään moittimista! Itse vein Milan paras narttu kehään, mutta sieltä tuli vain kokemusta vanhempien seassa. Sarin omat koirat pärjäsi myös loistavasti, yksi valioituikin, onnea!

Narttuja ennen olin toiminut koiraparkkina yhdelle jos toisellekkin mittelille ja esitin paras uros kehässä Black Bagheera´s Tanjan Ediä, emme menestyneet siellä. Kehätoimitsijalta meinasi palaa käpy meidän kanssa kun menin kehään koiran kanssa ilman numeroa enkä edes tiennyt mikä koira se oli, sitten arvottiin nauhojen perusteella että missä luokassa koiruus oli ollut :D Niin kunnes Tanja löysi numerolapun oikealle koiralle, hih..

Tosi kiva näyttelypäivä, paljon tuttuja ihania ihmisiä, upeita koiria paljon ja tosi kiva tunnelma. Tykkäsin :)

Mila, 10kk

Dina, 10kk

Ja koska elämä on koiruuksia täynnä, tulin kotiin n.14:30 ja Jyväskylässä oli mätsäri tuossa melkein vieressä, jossa alkoi kehät klo 15, sinnehän ehti hyvin. Kävin kotona vessassa, otin koiran kamat ja koiran mukaan ja eikun juoksuksi, oltiin viittävaille paikalla, vikana ilmoittauduttiin :D Koiria oli paljon vähemmän kuin eilen, pieniä aikuisia oli 16 tai 17, Uukelle ei riittänyt paria vaan oltiin 3 porukassa lopussa (Uuke, sheltti ja prahan rottakoira, aika tasaväkistä, eikö vain?). Uuke sai nyt punaisen nauhan, loppu skaboissa sijoituksena PUN4 :) Tämän päivän tuomari, Hanna Rikkonen, oli tosi ihana! Käsitteli koiria nätisti, jutteli ja leperteli niille paljon, kyseli omistajalta koiran iän ja sen antaako koira katsoa hampaat, käytti arkoihin koiriin aikaa, syötti nameja ja otatti pöydälle uusiksi jos ekalla kerralla oli huonosti siellä. Liikutti koiria paljon, seisottikin mutta ei älyttömän kauaa kerrallaan. Perusteli valinnat miksi juuri niin teki, tosi hyvin! Antoi kannustavia ja rohkaisevia kommentteja monelle. Mä tykkäsin. Tuomari teki muutakin kuin pönötti kehässä ;)

Ensi viikolla koiramaisesti tiistaina Kennelkerhon hallituksen kokous ja sunnuntaina mätsäri, taas :D

Sani kävi tänään Kaverikoirien leirillä testauttamassa itsensä, läpäisi testin ja nyt pääsee mukaan tekemään peesarillisia käyntejä, saa nähdä tuleeko Sanistakin Kaverikoira.

Ainiin, Nova ja Paula kävivät tänään Joroisissa mätsärissä, tuloksena PUN "5" eli vikana käteltiin jatkosta pois, hienosti mennyt silti! :)