Torstaina aloitimme Uuken kanssa perustottelevaisuuskurssin Taitavilla Tassuilla, koirakoita oli yhteensä 7, ikähaarukka todella laaja pikkupennuista lähes 4v Uukeen :D

Ekalla kerralla harjoittelimme kontaktia eri tilanteissa, ja kuin ihmeen kaupalla Uuke osasi! Liekö halliolosuhteet ja paikalla olevat toiset koirat aiheuttaneet sen "ahaa"-elämyksen, että tuota haettiin. Kontakti kesti hyvin ja joka tilanteessa. Olen niin ylpeä! Seuraaminen onnistui hyvin, luoksetulot myös ja koirakoiden kohtaamisessakaan ei ongelmia ollut, päinvastoin innolla kaikkia moikattiin kun harjoituksena tuota tehtiin. Tosin Uuken mielestä kohtaamisharjoitus oli aivan liian lyhyt, olihan paikalla monta potentiaalista leikkikaveria.

Lauantaina vietimme päivän Laukaan Leppävedellä koirien juoksukisoissa eli PD Power Dog:n järjestämässä PD Power Racessa.

Kisassa palkittiin parhaiten pukeutunut joukkue, panostimme siihen myös. Koirille oranssit Bandana-huivit kaulaan ja ohjaajille oranssit t-paidat, painatuksena edessä joukkueen nimi: Kouhot Koohot. Pukeutumisemme herätti huomiota ja joukkueen nimen lausuminen taisi mennä vain pari kertaa kuuluttajalta oikein ;) Koska meidän molemmat joukkueet vol 1 ja vol 2 pukeutuivat samalla tavalla, voitettuamme pukukisan olimme jaetulla 1.sijalla :D Molemmat joukkueemme siis voittivat! Alla kuva jossa kaikki kouhot yhdessä ennen kisaa.

Itse juoksusta, se tapahtui hevosmaneesissa. Juoksumatka oli 80 metriä ja yksi koira kerrallaan juoksi matkan, myöskään maneesin sisällä ei ollut toisia koiria samaan aikaan, vain yleisöä. Lähettäjä laittoi koiran ohjaajan perään. Joukkueen aika määräytyi joukkueen keskiarvon mukaan.

Meidän Kouhot Koohot vol 1 joukkue oli toisena joukkueena juoksuvuorossa, emme ehtineet nähdä ekan joukkueen suoritusta joten hiukan jännitti mitä siellä odottaa. Uuke aloitti meidän joukkueesta ja pinkoi matkan niin täysillä kuin koikkeri sen voi pinkoa. Nini ja Siru juoksivat meidän jälkeen, aikojen perusteella täysillä nekin tuon tekivät.

Kouhot Koohot vol 2 odotteli vuoroaan kauemmin ja Severi aloitti heidän joukkueestaan, Assa seuraavana ja Mila viimeisenä. Koska kyseessä oli leikkimielinen kisa, Mila viihdytti yleisöä eikä juossutkaan kuten harkoissa. Mila juoksi yhdessä isäntänsä kanssa (kuka sitä isäntänsä lähtöön jättäisikään yksin?), rinta rinnan ja tehden kieppejä välillä. Tästä lisänumerosta johtuen vol 2 joukkue otti vähän lisäaikaa, mutta pääasia että koirilla oli kivaa, Milallakin vaikkei juossutkaan aivan suoraan matkaansa :)

Lopputuloksissa Kouhot Koohot vol 1 joukkue oli sijalla 5/16 (aika 9,11) ja Kouhot Koohot vol 2 sijalla 16/16 (aika 18,54).

Kisan voitti Amerikanbulldoggijoukkue ajalla 7,36, joten kyllähän me vähän niiden vauhdista jäimme :D

Koiriemme yksilölliset ajat ja sijoitukset, kisan nopeimmat olivat Amerikanbulldogit Rölli ja Obelix jaetulla 1.sijalla ajalla 7,13 ja kaikki 6 ekaa olivat Amerikanbulldoggjea myös! Koiria kisassa oli kaiken kaikkiaan 57.

20. Black Amiikos Ulert Uwkje ”Uuke” 8,64

25. Cavalriina´s Saxon Santana ”Severi” 8,80

28. Black Amiikos Allertsje Achsa ”Assa” 9,07

29. Black Amiikos Nini Nelisa ”Nini” 9,11

40. Cavalriina´s Unna Unella ”Siru” 9,59

57. Estaika´s Clarimonde ”Mila” 37,76

Juoksukisan jälkeen PD-koirat esittelivät toimintaansa ja Triathlon-lajeja ja niitä pääsi testaamaan kaikki halukkaat. Me Uuken kanssa kävimme tietysti kokeilemassa PD-lajeja.

Ensimmäisenä Triathloissa oli vuorossa Voimakelkka-PowerSledge (koira vetää valjaat päällä 20% oman painonsa painoista taakkaputkea 40m, aika ratkaisee). Uuke juoksi 3kg painoinen paino perässään täysillä, ei tainnut poika edes huomata että perässä oli jotain ylimääräistä.

Toisena lajina oli Maximum PowerPull (lajissa mitataan koiran vetokykyä kiloissa, koira taistelee jousivaakaa vastaan, jossa asteikko yltää aina 250kg asti. Patukka kiinnitetään vaakan koukkuun kiinni ja koira aloittaa vetämisen. Vetoaika 1 minuutti). Uukea ei patukka kiinnostanut, maasta löytyi joku ihana haju ja laji jäi kokeilematta sitten, mutta kyllä lajia opastanut mies sentään koetti Uukea leikittää patukalla :D

Viimeinen laji oli Uuken mieleen eniten, Sikajahti-pighunt (koiran tulee ottaa sikakoneen vetämä säkki kiinni mahdollisimman nopeasti ja pysäyttää se voimalla). Uuke pinkaisi juuttisäkin perään vauhdilla ja sai sen kiinnikin melko pian, mutta ei tarrannut siihen ”oikea oppisesti” täysillä kiinni, mutta PD-miehen mukaan suoritus oli ensikertalaiseksi yllättävän nopea ja koira oli todella kiinnostunut sikasäkistä. Hän siis jopa yllättyi kun luppakorva pinkoi tuollaisen perässä.

Erittäin mukava päivä ja ensi vuonna sitten uudestaan osallistumaan :)

Lisää tietoa PD koirista ja lajeista os.os. http://powerdog.fi/

 

Sunnuntaina suuntasimme Taru-Marin ja koirien kanssa Heinolan näyttelyyn. Windy sai Mikkelistä kyydin Kahaltajan kennelin Pialta (kiitokset!) ja näin ollen parkkeerasimme leirimme aluksi mittelikehän laidalle. Tuomarina oli Ligita Zake Latviasta. Windy esiintyi taas hyvin, nyt jopa hoksasi miten seistä kuten kuuluukin. Liikkeiden näyttäminenkin meni hyvin, kun tajusin kokeilla että hidastan vauhtia huomattavasti edelliskertoihin (pitäisi muistaa etten ole koikkerin kanssa kehässä, se vauhti, se vauhti!!). Windy oli ainut luokassaan ja tuloksena NUO EH1. Tuomari harmitteli, Windyltä oli lähtenyt hiljattain P2 toiselta puolelta, siinä näkyi kohta missä oli ollut ja tästä tuomari rokotti eikä voinut antaa ERIä, voisi sanoa että vähän harmittaa..mutta nyt se eka ERI oli noin pienestä kiinni :D

Sani odotteli vuoroaan jonkin aikaa ja esiintyi myös nuortenluokassa, tällä kertaa oli yksi kilpakumppani vastassa. Sani oli yhä totaalisen karvaton, kuten viikko sitten erkkarissakin. Arvostelu oli varmaan parhaimpia Sanista ja tuloksenakin paras tähän astisista, NUO EH1 (luokkavoitto siis kilpakumppanistakin, jee!). Ainut mistä tuomari sakotti oli turkki, kuulema turkillisena olisi saanut ERIn! Eli hyvin läheltä meni siis erinomaiset sivusuun. Mutta jahka Sanilla on turkkia, etsimme samaisen tuomarin uudestaan ja kokeillaan tykkääkö sittenkin vielä tyttösestä :)

Mittelikehän jälkeen siirsimme leirimme koikkerikehälle ja odottelimme vain tovin vuoroamme. Uuke VAL ERI2, PU3 (ja siitä saamarin hännästä tuli ainut rokottaminen nyt, taas..), Sirun tuloksena hienosti VAL ERI1, PN2. Onnea muille menestyneille! :)