Pyörähdimme helteisessä säässä Kangasniemen näyttelyssä helatorstaina, kokoonpanolla Uuke, Siru, Sani ja Simo jonka Maijan kaveri Elli toi paikalle - kiitoksia!

Koikkerit oli heti aamusta kehässä ja yllättäen Markku Santamäki mittasi kaikki osallistuvat koohot, mittaustulokset tosin meni monella päin peetä, Uukellekin tuli senttejä 2 liikaa normaaliin mutta ei se nyt niin justiinsa ole ;) Tuomari sakotti oudosti myös ekoja kertoja turkin mustista karvoista ja etenkin hännässä olevasta mustastas (rotumääritelmän mukaan mustaa saa olla hännässä!). Uuken lisäksi valiouroksissa oli 4 muuta urosta, joista yksi sai H:n ja loput ERIn, Uukelle tuloksena ERI3 ja PU3, sama kuin n.vuosi sitten samaisen tuomarin kehässä Iitin ryhmiksessä, silloinkin Koda oli ROP kuten nytkin, ei siis mielipide ollut vaihtunut tuomarilla :D Taru-Marin Siru oli PN2, hienoa!

Hetken odottelun jälkeen siirryimme mittelikehälle tuttuja moikkailemaan ja odottamaan kehän alkua, joka olikin yllättäen varmaan tunnin etuajassa, onneksi oli merkattu alkamisaika aikatauluihin tai oltaisiin muuten myöhästytty kehästä. Puolalainen Miroslaw Redlicki oli siis hiukan nopea tuomari, huih!

Simo esiintyi junnu-uroksissa, joita olisi pitänyt olla yhteensä 6 mutta kaksi oli poissa, Simo esiintyi hyvin, se malttoi seistä melko hyvin mutta liikkui sitten sitäkin paremmin. Tuomari sakotti kookkaasta ja raskaasta päästä sekä liikkeistä vähän (sana oli outo mutta tuomari selitti mitä tarkoitti, eli koira nosteli jalkojaan ajoittain liian ylös tms), näistä johtuen JUN EH3 :) Hienosti meni kun EH saatiin jota tavoiteltiinkin taas.

Sanin luokassa, junnunartuissa, oli myös 4 koiraa. Tuomarin nopeus oli plussaa Sanille tällä kertaa, eli ei tarvinnut seistä kauaa eikä näin ollen häntä ehtinyt laskeutua alas :D (Sanin mielestä on turhaa pitää seistessä häntää selän päällä kun sitä voi aivan hyvin lepuuttaa suoranakin, liikkeessä nostaa hännän kyllä oikeanlaiseksi). Tuomari ei ollut mikään puusilmä kun huomasi saman minkä muutkin, ja rokotti ihan aiheesta Saniakin eli pitkärunkoinen ja korkea jalkainen (vai oisko vaan lyhyt turkkinen muihin verrattuna? :D) mutta siitä huolimatta tulos oli ylläri ja hienosti JUN EH3 Sanillekin, wau! Toinen EH vielä ja meillä on "lupa" astuttaa Sani aikanaan, kyllä se vielä sieltä tulee kun jaksetaan kiertää. Kiitos Taru-Marille seurasta!

Itse vietin lauantai-päivän Äänekoskella (Suolahden RN 4/6 & 9) kehäsihteerin hommissa, pääsin tutun tuomarin Tanya Ahlman-Stockmarin kehään pyörittämään, yllätys oli että koiria oli vain 48 kehässä joten rentoa menoa eikä ollut kiirettä ainakaan, kehässämme oli mm.cottonit, peket, paplarit ja dreeverit eli rotukirjoa löytyi. Pari todella upeaa koiraa esiintyi meidän kehässämme myös, joita piti oikeasti ihan ihaillakin, vaikka olivatkin ihan eri rotuisia kuin omani, mutta eihän se mitään haitannut. Kiitokset kyydityksistä kehiskavereille Jyväskylästä, joitten nimiä en tietenkään enää muista kun ekaa kertaa heidät nyt näin vasta.

Tästä sitten aasinsiltana toteamuksena, että on kiva asua uudessa kaupungissa, mutta jotenkin on orpo-olo välillä kun ei tunne täältä ketään, tai siis vain muutamia kavereita ja tuttuja on ehtinyt kertyä. Viimeiksi mätsärissä sen huomasi miten oli outoa, tuttuja taisi olla Taru-Marin lisäksi vain 2.. Äänekoskella sentäs oli pari enemmän, mutta nekin oli koirallisia kehässä pörrääjiä, huvittavinta oli että tunsin tuomareitakin enemmän kuin järjestävää jengiä :D

Huomenna olisi Muuramessa mätsäri, katsotaan lähdetäänkö sinne vai ei, ts.lähteekö joku jonka kyydissä sinne päästäisiin Uuken kanssa pyörimään ja katsomaan olisiko tuttuja.

Tuntuu olevan vaikeaa tutustua koiraihmisiin, hirmuisen vaikeaa päästä piireihin vaikka koettaa kuinka avata keskusteluja. Täytyy kyttäillä lenkillä josko näkisi paria Äänekosken näyttelyyn osallistunutta "naapuria" (asuvat samalla kadulla kuin mekin, parin talon päässä vain) josko sitä kautta löytyisi lenkkiseuraa ja uusia tuttujakin :)