Heti ensi alkuun ilouutinen, pentujen tiedot näkyivät tänään Koiranetissä jo, huippu nopeaa toimintaa!

Pennut ovat ulkoilleet tänään parikin kertaa kun oli niin hyvä ja lauha sää, voi sitä riemua ja vauhtia, lumihankeen oli kiva syöksähdellä.

Meillä kävi illalla vieraita koiran kera, pennut pääsivät siis näkemään että muunkinlaisia koiria on olemassa kuin vain Windy-mamma. Entiset naapurimme, viereisestä talosta tosin, muuttivat hiljattain ihan vähän matkan päähän ja heillä kun on parikin koiraa, päätettiin hyödyntää tilannetta :) He ottivat nuoremman koiransa, 4kk vanhan australianterrierin, mukaansa ja pennut olivat selvästi samalla aaltopituudella heti. Ikäeroa on niin vähän kuitenkin että vaikka Remi-aussi olikin vähän isompi, ihan kakarahan se silti oli. Leikit sujui hyvin, riehakkaasti, ainut että Remi oli hitusen liian nopea mittelien menoon, mutta painimiset onnistui kyllä. Vieraskoreutta ei ollut yhtään ja reteästi vierasta koiraa revittiin hännästä ja korvista :D Heti ensinäkemältä pennut oli jo innoissaan eivätkä ujostelleet yhtään, hännät heiluen menivät Remin luokse nuuskuttelemaan. Oli jännä nähdä miten pennut eivät ujostelleetkaan, vaikka niin ajattelinkin. Windy suvaitsi myös vieraan koiran pentujen lähelle todella hyvin, ei paljon mammaa hetkauttanut moinen.

Windy aloitteli eilen illalla ilmeisesti vierottamista ja on jatkanut sitä tänään. Pennut on päässet maitobaariin enää vain muutaman kerran ja eivät saa imeä kauaa kun Windy lähtee karkuun ja jos se ei riitä, on alkanut murahtelemaan pennuille. Tänään aamusella Windy myös murahti ekoja kertoja riehuville pennuille. Nyt vasta on siis alettu pentuja laittamaan ruotuun ja opettamaan tavoille! Kovin hyvähermoinen emä Windy on ollutkin tähän asti.

Vielä ennen joulua meillä käy jokunen vieras ihminen sekä toivottavasti pari kilttiä koiraakin näytillä. Myös Uuke, joka lomailee vanhempieni luona Niken kaverina, tulee ennen aattoa käymään kotosalla (vanhempani paistavat meille kinkun ja tuovat aatoksi sen), katsotaan mitä Uuke tuumaa kolmesta riehakkaasta pennusta. Yksi sille vielä menee normaalisti mutta kolme on aivan liikaa poikaparan hermoille, niitä kun ei pääse kunnolla edes karkuun. Voi olla että myös Nikke pääsee tutustumaan pentuihin, joskin tiedän jo ennakkoon ettei sitä pennut kiinnosta yhtään (nuuskaisee jokaisen läpi kuin todeten "nää on nähty nyt") mutta Windy kiinnostaa vähän liikaakin, kuten narttukoirat Nikkeä yleensäkin. Eläintarhassa voi olla siis jonain päivänä pieni kaaos, anteeksi vain naapurit :D

Tosin, onni on naapurit jotka omistavat leppoisan mielen ja hyvät hermot, sekä parin kohdalla hitusen huonon kuulon (vanhempia ihmisiä, ja onneksi seinien eristeet on myös hyvät), vaikkakin olisi se omakotitalo silti kivempi kaikkien kannalta kuin luhtitalo kasvattamista ajatellen..

..ehkä sitten jonain päivänä olisi omakotitalo maalta :)