Kävimme tänään mätsärissä pyörähtämässä Uuken ja Sanin kanssa. Sanille PUN ilman sijoitusta (koiria 22), erittäin mukava ja asiallinen tuomari, sanoisin näin vaikken tuntisikaan tuomaria ;) Sani esiintyi hyvin, se malttaa seistäkin jo kohtuu hyvin eikä tarjoa istumista ihan niin usein kuin aiemmin :)

Uuke esiintyi toisessa kehässä jossa koiria taisi olla 37, tuloksena KELTAINEN (=muualla SININEN :D) eikä sijoitusta. Uuke esiintyi hyvin ja tapansa mukaan iloisesti, joka tällä kertaa olikin huono asia! Tuomari kommentoi jo nostettuani koiran pöydälle että "sehän seistä pönöttää niin tottuneesti, ettehän te mitään treeniä enää tarvitse", olin ihan että "täh?". Tuomari kysyi ikää ja vastattuani että melkein 4v, jatkoi hän jutustelua jotenkin siihen tyyliin että tarkoitti varmaankin ettei tuon ikäisen tartteisi olla täällä, mätsärit on harjoittelua näyttelyihin ja sillai. Okei, muotovalion kanssa ei siis saisi käydä mätsäreissä?? Me käydään silti, eikä odoteta menestystä, joskus sitä tulee ja joskus ei. Kiva harrastus siinä missä muutkin ja tapaa paljon tuttuja sekä uusia :)

Meille annettiin siis keltainen nauha käteen saate sanoin "se on kyllä niin toko koira ja liian iloinen tähän ettei siitä ole oikein tähän kehään, näkee että se tekee kaiken vain miellyttääkseen sua", olin ihan ymmälläni! Mikä ihmeen TOKO-KOIRA? Ollaan aloitettu kurssi vasta hiljattain eikä Uuke todellakaan ole mikään toko-koira, ymmärtäisin tuon kommentin jos koira pitäisi jatkuvaa kontaktia liikkeessä herkeämättä ja sehän vaikuttaa etuliikkeisiin -> ei hyvä (en ole opettanut kun tiedän tuon jutun). Mutta Uuke ei tee niin, se ei oikeastaan koskaan juostessa katso mua eikä edes yritä kontaktia ja tämänhän se tekee myös kävellessä ja se kostautuu sitten siellä oikeilla toko-kentillä, kontaktia pitäisi pitää, ei tuo pidä. Ainut missä se tänään jopa piti hyvän kontaktin oli seisominen, seisoi ja katseli mua kovasti ja häntä heilui iloisesti, ja mikä parasta seisoessa häntä oli normaalisti! Juostessa se oli jälleen kohtuu korkea, mutta mätsäreissä mitä väliä! Tuon toisen kommentin että koira tekee kaiken miellyttääkseen mua ilmeisesti koski sitä kun Uuke haukkumalla komensi pari kertaa, kun namia ei tullut tarpeeksi. Jatkokehässä haukkumista tuli myös muutaman kerran, tipuimme pois ja sijoituksemme olisi näin ollen ollut 6., mutta eniten mua kyrsii tuo tuomarin kohtelu ja sanomiset. Koiria hän käsitteli kyllä kivasti ja jutteli niille yms, mutta muuten..joo ei..

Mutta, täytyy sitten ensi kerralla sanoa harkoissa että mulla on valmis toko-koira, koska päästään kisaamaan. Ei se mitään jos koira ei kaikkia liikkeitä vielä osaa, mutta sehän on toko-koira kerta niin valmis paketti siispä :D Paikalla olleen tutun kehätoimitsijan sanoin "suoraan EVL:n vaan" :D

Aiheesta toiseen, tässä Kukkasen Liisan ottamia kuvia Uukesta Koirafanitus-lehteen, kuvat otettu eilen syksyisessä Oikarissa Kaverikoira jutun yhteydessä :) (Kaverikoirajuttu lehdessä joka ilmestyy marraskuussa, kuvissa voi esiintyä Uuke ja Severi-koikkerit, vinkvink).

Loppuun vielä saamiani kuvia PD Power Race juoksukisasta (joka oli 21.8.2010), kuvat myös Liisan ottamia ja päätynevät lehteen myös :)

Uuke lähtövalmiina :D

Sani poseeraa

Sekä mittelien joukkue Karvaohjukset - Kirppu (Bonzer´s Gullan-Gaivaja), Sani ja Pepe (Thomdy Dom´s Fire And Magic)