Kävimme torstaina Laukaassa mätsärissä Sanin ja Simon kanssa, harjoittelemassa Tallinnan reissua varten :) Molemmille tuloksena SIN eikä sijoitusta.

Perjantaina oli puolilta päivin lähtö kohti Hesaa bussilla ja sitä kautta sitten suunnaksi myös Tallinna. Reissu meni ihan hyvin, tavoitteet täyttyi meidän osaltamme: kengurut osasi matkata kohtuu nätisti, olihan bussireissu ja häkkielämä ensimmäinen laatuaan. Molemmat tuli juttuun toisten koirien kanssa. Hotellissa olivat kiltisti eivätkö haukkuneet juurikaan, jokunen yöllinen ohikulkija piti pöhistä mutta ei haukkuneet! Näyttelypaikalla molemmat vietti aikaa samassa häkissä ongelmitta (tämäkin oli eka kerta molemmille, samassa häkissä olo siis). Näyttelypaikalla eivät stressanneet ja olivat kanssani kuin kotonaan eli "vieras" ihminen ei haitannut yhtään. Molemmat osasi rauhoittua häkkiin nukkumaan ja olivat varsin helppoja matkalaisia.

Näyttelykehässä tavoitteet täyttyi myös osittain, molemmat esiintyivät kivasti, mitä nyt kuuma ilma vaivasi ja liikkeet ei olleet parhaimmat mahdolliset. Sani ei kuumuudessa myöskään tahtonut pitää häntäänsä ylhäällä kovin kauaa. Molemmille tuloksena EH (Sani luokkansa toinen ja Simo kolmas). Arvostelut oli pääosin oikein hyvät ja olen niihin tyytyväinen, pari kohtaa tosin on mistä en pidä enkä ole samaa mieltä. Tuomarin mielestä mm.Simo oli aivan liian suuri (35cm) ja sen sijaan Sani oli oikean kokoinen (36cm)..hmm.. Mutta ei se mitään, kiva reissu oli ja ensi vuonna uudestaan, kunhan mietin sitten että millä kokoonpanolla tällä kertaa :D Menestystavoitteita ei ollut, lähdin viettämään kivassa seurassa minilomaa samanhenkisten parissa ja sitä se reissu olikin! :)

Tapasin monta tuttua näyttelyssä ja tutustuin muutamaan uuteenkin ihmiseen, parin kanssa tuli yhteystiedotkin vaihdettua jotta voidaan jatkaa tutustumista myöhemmin.

Kotiin saavuimme su-ma yönä ja Sani lähti sitten maanantaina iltapäivästä kotiinsa. Kävimme sen jälkeen ampumaradalla Sirun ja Sanin kanssa kuuntelemassa pauketta, jota siellä tällä kertaa riittikin kyllä. Sirua alkuun äänet jännitti, mutta ei se niitä pelännyt mitenkään. Häntä heilui ja tokoili hyvin siinä haulikkoradan vieressä. Pystyi toimimaan hyvin eikä mennyt lukkoon tms. En sanoisi että olisi paukkuarka ainakaan, voi olla että MH-luonnekuvauksessa ei edes reagoi paukkuihin. Kyllä se normaalin koiran tavoin kuuli paukut ja kuunteli niitä myös alkuun, mutta oli kuitenkin ihan normaalina kokoajan.

Sani sen sijaan taisi olla kuuro! Se tokoili myös ja nuuskutteli hajuja, vieressä ammuttiin haulikolla ja toiselta puolen pistoolilla eikä se edes huomannut tuolla mitään outoa! :D Omaan korvaan kävi 3 haulikkoradan yhteiset ampumiset ajoittain mutta Sanilla ei ilmekään värähtänyt, ei liikahtanut korvat eikä häntäkään mihinkään. Arveltiin eka että se olisi voinut haukkua oudoille äänille (Sani ei ole koskan tiettävästi kuullut ampumista) mutta ei tuo päästänyt ääntäkään. Lähinnä katseli meitä hölmönä, varmaan mietti että miksi seistään tässä paikoillaan jne. Ampumistestin perusteella Sanin kanssa voidaan aloittaa mejä treenit, ei se ainakaan paukkuarka ole!

Stella kävi tänään röntgenissä, sitä aikaistettiin koska mamma on aivan hirmuisen iso ja oli "pelko" että synnyttää jo ennemmin kuin pitäisi joten otettiin varmuus määrästä. Pieniä spitzin alkuja siellä olikin maha täynnä ja nyt vain odotellaan koska ne tahtoo tulla tähän maailmaan. Dischile´s B-pentuetta siis odotellaan. Nimiäkin on jo liuta valmiina, ne tosin sitten riippuu jakaumasta kenestä tulee mikäkin. Teema oli lähes alusta asti jo selvä. Myös tod.näk. C pentueen (eli Sanin pentujen) teema on selvillä ja nimiä olen rustaillut ylös :)

Tänään suuntaamme Simon kanssa Mikkeliin ja siitä Juvalle, pääsee poika omaan kotiinsa. Käyn illalla Niken ja Uuken kanssa moikkaamassa pikku-Novaa samalla. Huomenna tullaan Uuken kanssa sitten takaisin kotiin Jyväskylään :)