Sunnuntaina olin koko päivän Jyväskylän näyttelyssä, katsoin ensiksi koikkerit (onnea Taru-Mari & Siru PN1, CACIB, VSP!) ja heti sen jälkeen kiiruhdin mittelikehälle, jossa musta-ruskeat olivat edenneet jo ropin valintaan. Mutta ehdin kuitenkin nähdä kaikki muun väriset, joten jotakin edes! :) Monta komeaa ja kaunista koiraa siellä olikin ja pari potentiaalista uros ehdokasta tapasin myös ja tykkäsin uroksista kovasti, katsotaan miten aikanaan asioiden käy..

Maanantaina meillä kävi ensimmäiset "vieraat" palluttelemassa pentuja, tosin vieraitahan he eivät olleet vaan Windyn haltija miehensä kanssa kävivät meillä ja voi sitä Windyn riemua kun tuli tuttuja. Pennut alkoivat availla silmiään juuri sunnuntaina ja maanantaina oli viirusimmut jo vähän auki. Hyvin tuntui Windy ottavan tämän mamma vaiheen, sillä kun omaväki teki lähtöä, mamma siirtyi mun eteen istumaan eikä tehnyt mitään elettä siihen suuntaan että olisi halunnut heidän mukaan, muisti siis vauvansa ilmeisesti :)

Tiistaina meillä oli Uuken kanssa agilityn alkeiskurssin viimeinen kerta, vakio porukasta ei ollut muita paikalla mutta meidän lisäksemme oli "vierailevana tähtenä" kyllä yksi koirakko joten saatiin tehotreeniä kunnolla. Tehtiin kuolleesta kulmasta putkeen menoa, hyppyjä aaltomaisesti ja paria erilaista rataa. Uuke ei vieläkään irtoa tarpeeksi, mutta onneksi saatiin tutuilta vinkkejä tähän joita täytyy ruveta hiomaan aikanaan. Pidämme talven taukoa varmaankin ja jatketaan liitelyä keväämmällä.

TÄSSÄ piirros siitä mitä räpellettiin eilen.

Tänään kävimme Uuken kanssa ihka ekalla Kaverikoira käynnillä, jännitin sitä jonkin verran koska vaikka Uuke kuinka on avoin ja ihmisistä tykkäävä on tilanne niin erilainen ja uusi, vanhuksia paljon ja laitosolot ja ne hajut yms. Mutta hyvin se meni kaikesta jännityksestä huolimatta! Meitä oli vain 3 koirakkoa joten kovasti piti kiirettä. Uukella oli neliveto suditus päällä sisällä, sen mielestä vauhtia olisi saanut olla paljon enemmän. Kauniista seuraamisesta ei ollut tietoakaan kovin usein. Yhdessä kerroksessa pöytien alla oli paljon ruokien jämiä, ne olisi olleet tosi kivoja mutta kurja emäntä ei päästänyt siivoamaan :( Uuke meni nuuskimaan montaa vanhusta oma-aloitteisesti mutta muutamat se ohitti ja oli kuin ei olisi nähnytkään, joten ne piti mun näyttää Uukelle tyyliin "kato mitä täällä on". Ja sitten se tajusi ihmisten läsnäolonkin. Yllättävän moni vanhus halusikin silitellä ja rapsuttaa Uukea, olihan se uusi koira ja silkkisen sileäturkkinen myös. Niin ja poikakoira jolla on KORVAKORUT! :D Uuke ei ihmekyllä laittanut vastaan vaikka eräs mummo veti hännästäkin ja toinen korvasta, olin silloin vähän kauhuissani ja irrottelin mummojen otteita mutta hyvin Uukella hermot kesti tilanteet. Erään vanhuksen luona Uuke kävi myös istumassa sängyssä, se vaati taitoa, koska pieni koirapoika oli vakuuttunut että tämä on se tilanne, missä voi ihmisen yli kävellä ja hillua muutenkin sängyssä, mutta niin vain mummo säästyi jyräykseltä, onneksi!

Uuken hermot kesti myös hyvin sen että paikalla oli kaksi aikuista urosta joiden vieressä ja lähellä piti olla paljon, myös 3 urosta hississä kuulostaa extremeltä, mutta ei ongelmaa kenellekään. Tosin Jamppa-espanjanvesikoira ihastui Uukeen kovasti ja piippaili meidän suuntaan, rakkaus ei ollut molemmin puolista ja Uuke kertoi sen heti alkuun jo ulkona pienen äänettömän näykkäysyrityksen kera. Se oli enemmän sellainen "naps" ilmaan ja Uuken mielestä se riittää kertomaan että ei kiinnosta. Sen sijaan Uukea kiinnosti Simo-kääpiösnautseri kovasti, mutta tässäkin tapauksessa rakkaus ei ollut molemmin puoleista ja Simo viis välitti. Mutta hyvin siis sujui ja odotamme innolla toista kertaamme jo.

Huomenna on vapaata kaikesta harrastamisesta mutta perjantaina suuntaamme Uuken kanssa Leppävedelle uimaan, sinne on avattu koirien uimala KoiraSportti http://www.koirasportti.com Perjantaina siis luvassa kuvia uimamenoista :)

Uuke on saanut tänään nuuskutella paria pentua niin että pentu on ollut mun sylissä tai käsissä. Kiinnostusta riittää vain takapuolen osalta ja kaikkia pitäisi pestä ja nuuskia takamuksesta, turkkia on nuuskinut myös mutta naamapuoli ei kiinnosta vaan Uuke lähtee karkuun! Hiljalleen siis tutustutaan.

Tänään otettuja 2 viikkoiskuvia löytyy Photobucketista lisää http://smg.photobucket.com/albums/v647/dischile/apentue/ alla pari otosta. Silmät on kaikilla jo auki, painot lähentelee 700g (menee parilla yli jo tämän illan punnituksessa) ja kuvausten keskellä tytöt keksi miten kävellä sängyssä, joten vauhtia oli niin paljon ettei kuvat ihan onnistuneet :D

Poika söpistelee

Sukkatyttö nukkuu laatikossa

Kaikki yhdessä, poika keskellä