Täytyy ensiksi muistella viime kertaisen päivityksen jälkeisiä asioita. Kaverikoita kohteessa vierailin ilman koiraa nyt toistamiseen 6.10. mukava paikka ja mukavia ihmisiä. Se kohde olisi yksi potentiaalisista missä käynemme Uuken kanssa aikanaan :)

7.10 eli torstaina oli toiseksi viimeisen tokoharkkojen vuoro. Lähinnä kaiken kertaamista ja päätettiin jokaiselle yksilöllinen aika loppukokeeseen, meillä Uuken kanssa loppukoe on 15.10 klo 16:30 :)

8.10. perjantaina Windy kävi ultrassa ja tiineys varmistettiin siellä. Lähes 1,5 kiloa edellisestä punnituksesta paino oli kertynyt lisää, tästä varmaan kilon verran raskauden tuomaa lisää, eli arvata saattoi että kyllä siellä jotain on oltava. Myös melkoisesti kasvanut ruokahalu kertoi jo jotain. Varmuudella kaksi isoa pentua näkyi, mutta voi olla että ne kaksi isoa on useampi pieni tai sitten isojen takana on pienemmät piilossa. Määrän näkee sitten myöhemmin, mutta kyllä siellä jotain kuitenkin on :)

Lauantaina suuntasimme Niken kanssa Hyvinkäälle vuotuiseen Spanieliliiton erkkariin. Koikkereita oli ilmoitettuna 64 kpl joist auroksia 27 ja niistä valioissa 11, joten kisa oli kova!Olimme tällä tuomarilla käyneet 2005 messarissa, silloin tuloksena AVO ERI2, väristä sakotti silloin. Nyt ei väri haitannut yhtään ja jymy-ylläriksi Nikke voitti valioluokan!! Tämäkin menestys oli jo aivan huikeaa ja sai ilon kyyneleet silmiin, katselin näet itse kehän laidalla kuinka kaverini Ninni esitti Nikkeä, ja hienosti esittikin! :) Tämän jälkeen jännättiin paras uros luokkaa ja Nikkekin poimittiin jatkoon. Viimeisenä kehää juoksi ympäri Nikke ja Annen Peter (Cirtap´s Unique Peter van Unika-K), tuntui todella hienolta kun tuomari osoitti Niken sijalle yksi ja Peterin sijalle kaksi (Peterille myös SERT siten). WAU! Nikke olisi erkkarissa vähintään VSP..huikeaa, huikeaa.. Sanattomaksi veti! Narttujen jälkeen jännitettiin taas ja roppi kehässä Nikkeä vastassa oli kaunis hiljattain Maailman Voittajassa voittanut Ronja (Cavalriina´s Ronja Ragazzi), joten tiukka oli vastus. Tuomari valitsi kuitenkin Niken ROPiksi ja tämä tunne oli kyllä jotain sellaista mitä ei vaan voinut mitenkään uskoa. Kylmät väreet kulki ympäriinsä ja itku oli herkässä. Saimma lukuisia onnitteluja kaikilta, kiitos ihanat ihmiset :)

Tässä ROP & VSP kuva

http://img.photobucket.com/albums/v647/dischile/muu/erkkari2010_3-1.jpg

BIS-kehässä tuomaroi samainen tuomari, mutta sieltä ei menestystä enää tullut. Olimme Niken kanssa Black Amiikos-kasvattajaryhmässä joka oli myös ROP, mutta isossa kehässä ei menestystä sillekään. Erkkarissa oli myös Niken sisko Jolinda jolle VAL ERI. Niken emä Ylene oli veteraaneissa VET EH3. Muita sukulaisia ei paikalla ollutkaan, Uukekin oli kotona koska pidämme pientä taukoa sen kanssa kehistä ja suuntaamme 23.10 Seinäjoelle sen kanssa.

Sunnuntai meni rattoisasti Mikkelissä yhdistyksemme (Mikkelin Palveluskoirayhdistys ry) mätsärissä. Olin töissä siellä koko päivän, huonosti säästä huolimatta paikalla oli 96 koirakkoa! Kiitos tuomarit, talkoolaiset ja osallistujat :)

Eilen meillä oli Uuken kanssa agilityharkat. Teimme esteitä parin esteen sarjoina ja pääasiassa pieninä ratoina. Puomia mentiin yhtenä esteenä, Uukelta jätettiin namijono jo pois koska ei se tajua muuten esteestä mitään :D Hypyt onnistui hyvin, myös umpinainen pussi meni jo sujuvasti (ekaa kertaa kokonaan ummessa pussi), pituutta harjoiteltiin myös ja sekin meni hyvin. Keppejä tehtiin 6-sarjana ja Uuke teki ne aluksi hyvin kunnes sillä keitti yli ja riehaantuessaan veti överiksi, varasti lähdön ja harppoi samalla kaksi keppiä aina kerrallaan. Vauhtia riitti mutta älyä ei.. Nooh, sentään jokunen este onnistui mennä hyvinkin :D Lopuksi ratana oli kepit-hyppy-hyppy-pussi-hyppy-pituus. Koira osaa mutta mä en kestä mukana, hittolainen! TÄSSÄ ratapiirros harkoista.