Kävimme tänään Sanin haltijan Taru-Marin (+ koikkeri Severi) ja Tarun ystävän Sailan (+cottoni Huisku) kanssa Uuraisilla tutustumassa Jyväskylän kaverikoira toimintaan. Luentopaikkana oli kiva maalaismiljöö Oikarissa. Paikalla oli jokunen toiminnassa mukana oleva ja meitä uusia tutustujia oli myös useampi, en tullut laskeneeksi määriä. Rotukirjo oli ihailtavan laaja: doggi, broholmer, lapinkoira, flatti, bretagnenbassetti, x-rotuinen (cottoni+tipsu), berni, enkkusprinkku, borzoi jne.

Luento ja kahvittelut meni yllättävän nopeasti, kuulimme kertomuksia kokeneemmilta ja tunnelma oli rennon lupsakka. Luennon jälkeen siirryttiin ulos jossa koiria testattiin pienimuotoisesti. Koirat oli melko lähekkäin jatkuvasti ja toisia koiria kohtaan olevaa käytöstä katsottiin jo siinäkin. Uukea kiinnosti toiset koirat kovasti, erityisesti ihastuttava flatti-neito oli aivan ylitse muiden :D Uroksia emme juurikaan moikanneet kuin nopeasti, mutta nekin kohtaamiset sujui hyvin eikä tuijotustilanteita syntynyt. Uuke tuleekin poikkeuksetta urostenkin kanssa toimeen. Testiin kuului myös seassa pyörivät "vale-mummot" rollaattorin ja pyörätuolin kanssa sekä "mummo" joka huuteli kovaan ääneen koiralle (huonokuuloista esitti) ja heilutteli luutaa.

Rollaattoreita Uuke on nähnyt päivittäin, asutaanhan aivan vanhustentalon vieressä. Se ei hetkeuta siis normaalia arkea yhtään, olemme tottuneet lenkeillä kohtaamaan mummoja ja pappoja jotka meinaa välillä ajaa rollaattorilla ylitsekin :D Monesti ne jotka eivät ehdi koettaa ajaa yli ovat jääneet koiraa silittelemäänkin. Uukelle siis tuttua puuhaa. Pyörätuolilla liikkuviakin olemme kohdanneet jokusen, eikä sekään noissa tilanteissa ole ollut outoa eikä tänäänkään. Uuke olisi kiivennyt lähinnä "testi-mummon" syliin. Huonokuuloinen luuta-mummo taas oli yhdentekevä, hajuja oli maassa niin paljon että kesti hetken ennen kuin Uuke tajusi siinä olevan ihmisenkin, jonka jälkeen nuuskutteli ja antoi silitellä itseään.

Testaus oli siis varsin helppoa ja meille melko arkipäivää. Seuraavana on edessä vierailuja asiakaskohteissa ilman koiraa jotta nähdään millaista se on. Myöhemmin on sitten vuoro ottaa koira mukaan kohteisiin ja katsoa miltä se meno tuntuu, tykkääkö koira ja tuleeko se toimeen asiakkaiden kanssa. Vasta sitten aika näyttää onko Uukesta ja minusta mukaan kaverikoiratoimintaan. Askel kerrallaan siispä, raportoimme miten asia etenee :)

Testin lomassa Uukesta tuli kertaheitolla myös malli. Se poseerasi Liisalle Koirafanitus-lehteä varten mallikkaasti. Ensin temppukoulua varten otettiin kuvia "vilkutus"-tempustamme, joka on nykyään Uuken bravuuri! Tämän jälkeen Uuke poseerasi vaahteran alla kauniiden punaisten lehtien seassa eri asennoissa. Mallipoika ainesta siispä, katsotaan mitkä kuvat päätyy lehteen asti ja miltä ne näyttää siinä :) Infoan jahka tiedän missä lehdessä kuvat ovat.

Vielä ennen lähtö kotiin Oikarista kävimme suorittamassa pari agi-estettä, kun siellä moiset kerta oli. Uuke meni ekaksi putken suorana ja sitten u:n malliseksi käännettynä, yhtä kovaa sinne kahahti eikä empinyt yhtään ulos tuloa vaikkei suora putki ollutkaan enää kyseessä. Pari kertaa putkeen mentyämme otimme vielä hyppyä molempiin suuntiin.

Huomenna suuntaamme mätsäriin Uuken kanssa.

Ensi viikko onkin sitten taas melkoisen vilkasta: MA tokon korvaustunti kun jäi kerta välistä minun ollessa kuumeessa taannoin, TI agility, KE kenties käynti kaverikoirakohteessa ilman koiraa (meno vähän auki vielä), TO toko, PE tokon yhteisharkat (avoinna  vielä mennäänkö vai ei), LA Sanilla Karkkilan ryhmis, jonne en tosin itse pääse mukaan kun on miehen siskon pojan ristiäiset samaan aikaan, mutta Sani suuntaa sinne Taru-Marin kanssa. Uuke lähtenee mukaan turistiksi, niin ei tarvitse koko päivää olla yksin kotona, onhan se vaihtelua kun pääsee autoilemaan melkein koko päiväksi kuin että nukkuisi yksin kotona.

Harrastukset vie mennessään näköjään, vapaa-ajan ongelmia ei siis iltaisin ole :)