Pääsiäinen oli ja meni, seuraavaksi "juhlitaan" vappua :)

Viime torstaina treenattiin isäni kanssa tuttumme sakemanninpentu Stellaa (s.9/2010). Oltiin Niken ja Uuken kanssa häiriötreenaajina pentuselle ja kisailtiin vähän kuin näyttelyissä - meiningillä. Otettiin juoksutuksia ja seisotusta ja tutkailtiin miten neito esiintyy omistajansa kanssa ja miten isäni. Todettiin että kun on niin omistajansa perään, hän esittäköön seuraavan päivän mätsärissä tyttösen. Uuke seisoi ja oli treeneissä kuin vanhatekijä. Ei paljon noteerannut Stellaa ja häntä heiluen mentiin juoksutukset ja seisotukset ongelmitta. Nikke taasen oli niin virtaa täynnä että ei uskoisi sen olevan n.7,5v ja näyttelyiden olevan helppo nakki. Nikke ei muistanut mitä on seisotus (sehän oli sama kuin oravana istuminen? :D) ja juoksutus näyttelyvehkeissä oli yhtä showta, mutta häiriönähän meidän pitikin olla ;) Ja jos erehdyttiin liian lähelle Stellaa, Niken mielestä se on leikkihetki. Tunnisti siis leikkikaverinsa varsin hyvin. Huoh. Mutta treenit meni ihan hyvin.

Pitkäperjantaina suunnattiin mätsäriin jonne Stellakin tuli ja esiintyi kehässä omistajansa kanssa PUN3 suorituksen verran, loistavasti! Onnea!

Itse esitin Illusia-koikkerin kokeeksi kehässä, tuloksena SIN3, liikkuminen ketjupannalla alkoi sujua vasta lopussa, niin kovin nenä vei maahan ja hyviin hajuihin. Seisotus onnistui n.3 sekunnin pätkissä, sitten tyttönen tarjosi kaikkea muuta mitä osasi. Iloista menoa ja kivaa meillä oli, seisotusta harjoittelemaan vaan niin kyllä se siitä.

Isänikin pääsi pitkästä aikaa kehään! Hän vei tuttujemme veteraani-ikäisen Mindy sakemannin kehään, kun ei kerta saanut perheen pentua esittää, löytyi samaa rotua kuitenkin hihnan päähän. Mindy (lähes 10v) oli pitkästä, pitkästä aikaa kehässä ja esiintyi kuin vanha tekijä. Mihinkä sitä vanhat taidot olisi unohtuneet? ;) Mindy ja isäni hienosti veteraaneissa sijalle 4 (vetskuja taisi olla 8 tai 9?).

Joten ei huono päivä ollenkaan. Sää suosi ja tuttuja oli paljon, myös pariin uuteenkin tuttavuuteen törmäsin ja kivaa oli. Kiitokset Suska & Illusia seurasta, ja kiitokset kun sain kokeilla Illusiaa kehässä.

Omat pojat oli autossa mätsärien ajan ja pääsivät sieltä moikkaamaan tuttuja. Uuke osallistui extempore meiningillä naminsyöntikisaan ja oli siinä 2. Olisin voinut osallistua Nikenkin kanssa, mutta tajusin sen vähän myöhään..

Tässä kuva meistä Illusian kanssa palkintoposeerauksena :D

Eilen käytiin Taru-Marin kanssa uuden Palokan citymarketin ja kauppakeskuksen avajaisissa. Siellä vierähti parikin tuntia tutustuen tarjontaan. Mitään ostettavaa ei varsinaisesti ollut, mutta Top-Sportin huipputarjoukset imi meitä puoleensa. Ostin 2 kengät sieltä hintaan 4,90€/kpl, molempien ovh oli 59€!! Taru-Mari osti saman hintaiset kengät myös, niiden ovh 39€. Hienot löydöt siis poistokorista tehtiin.

Mustin ja Mirrin avajaisista mukaan tarttui muutama lelu tuleville pennuille ja Uukelle myös, hintaan 0,50€/kpl. Gerbiilit saivat myös ruokaa, olihan se -15% tarjouksessa. Taru-Mari osti koirilleen kokeeksi uutta koiranruokaa, esittelijä teki niin hyvän myyntipuheen että pakkohan se oli testata.

Kaupan puolelta ei tullut ostettua kuin muutama ruokajuttu ja tietysti kevään ekat jätskit syötiin. Uutuus jädet jotain salmiakkia, ihan hyväähän se oli vaikka alkuun pikkuisen liian salmiakkinen maku iskikin vastaan.

Lähes kaikki liikkeet kierrettiin läpi ja osallistuttiin arvontoihin sen mitä ehdittiin.

Avajaisten jälkeen suunnattiin Koirasporttiin uittamaan Sirua ja Uukea. Ostettiin sinne sarjaliput ja jaetaan uintivuorot, koska ei nuo jaksa uida sitä 30 minuuttia, vartti riittää uuvuttamaan koirat aivan hyvin. Meillä on uintijärjestyksenä se että Siru ui eka ja sitten Uuke. Näin ollen Uuken vuoron ja kuivatuksen jälkeen päästän sieltä heti pois. Riittää kun kuunnellaan Uuken huutoa vain Sirun vuoron ajan, saatika että sitä kestettäisiin vielä ulkonakin. Molemmista koirista uiminen on lemppari juttu, mutta vain Uuke kertoo sen äänellään. Äänen avaus alkaa heti kun sisälle päästään, se kestää koko Sirun uintivuoron ja loppuu vain siksi aikaa kun polskii altaassa menemään. Vuoron loputtua sama jatkuu pesun ja kuivauksen ajan, onneksi sitten päästäänkin jo pois joten ei tarvitse uinnin jälkeen kauaa kuunnella huutoa. Tosin Uuke ei olekoskaan mielellään lähdössä tuolta pois, se koettaa vetää altaaseen takaisin aina kun tilaisuus iskee.. :D Vesipeto!

Tänään käytiin koirien kanssa lenkillä isommalla kokoonpanolla. Taru-Mari ja Saila lenkkeilevät viikottain säännöllisesti, me ollaan oltu porukassa nyt pari kertaa vierailevina tähtinä :D Mukana siis cottonit Huisku, Lina ja Manta ja Taru-Marilta kaik koirat eli Sani, Siru ja Severi. 7 koiran kanssa lenkkeily oli hyvin sopuisaa ja sujuvaa. Uukea kiinnosti tutut kaverit vain hetken, vähän pelleili ja läpsi Severiä leikkimään mutta muuten hihnassa olo ja rinnakkain kävely meni hyvin. Uuke koetti tilanteen tullen tarkistaa Linan takamusta, se tuoksui ilmeisen hyvälle, onhan Linalla kotona 3 viikkoiset pennut ;) Kyllä Uuken nenä tietää.

Ensi viikolla taidan päästä palluttelemaan Linan pentusia (niiden isänä on muuten äiskän serkun Jippo-cotton) ja ehkäpä pallutteluun pääsee myös parin muunkin tutun koiranpentuset, saas nähdä miten aikataulut käy yksiin :)

HYVÄÄ VAPPUA!!