Tultiin eilen Uuken kanssa Mikkeliin mini-lomalle, jonka päätarkoitus tosin oli eläinlääkärikäyntimme. Uuke varmaan arvosti tätä ajatusta kovastikkin?

Tänään aamulla suunnattiin vakkaritohtorimme luokse. Uukesta otettiin verikokeet ja vertailtiin maaliskuun tuloksiin niitä. Merkittäviä eroja ei ollut, osa oli parantunut ja pari oli hitusen huonommat, mutta pääasiassa hyvin samat oli tulokset yhä - hyvä niin. Samalla Uukelle kirjoitettiin epilepsia lääkitykseen resepti Barbivet 30mg tabuihin, samaa kuin mitä Nikkekin syö. Uuke aloittaa lääkityksen 15.8. Nikke on syönyt jo pidemmän aikaa lääkkeitä, talvesta asti muistaakseen. Nikelle lääkkeet on sopineet hyvin. Kohtauksia ei ole tullut enää ja sen luonne on muuttunut hurjasti! Nikke joka ennen ei niin välittänyt vierasta, moikattuaan on aina ollut vähän sellainen "evvk" asenteinen, eikä ole hakeutunut vieraiden seuraan juurikaan rakastaa nyt suunnilleen kaikkia! Se villiintyy ja riehaantuu meille tulevista vieraista, tai sama se on jos ihmisiä tulee lenkilläkin vastaan, ne on ihania! Vieraat koirat on myös nykyään aivan huippukivajuttu. Nikke ei ennen niin panostanut pentujen ja urostenkaan seurasta, mutta lääkityksen jälkeen se on pessyt uroskoirilta korvia ja kutsunut leikkiin niitä, leikittänyt hulluna pentukoiriakin yms. Sen pää on siis pehmentynyt lääkityksen jälkeen! Se on myös hyvin energinen kotosalla, saa hullunpiikkejä jatkuvasti ja riehuu aivan päättömästi, koira joka täyttää kohta 8v ja etenkin koira joka ennen oli rauhallisuuden perikuva, haaveilija.. :O

Ainut miinus lääkityksessä Nikellä on sen paino. Nikke joka ennen painoi aina n.13kg on lääkityksen jälkeen painanut jatkuvasti 15kg, pahimmillaan yli 16kg! Se on siis läski, todella läski ja kömpelö. Lääkityksen ei pitäisi lihottaa noin hurjasti, etenkin kun ruokamäärä on aivan minimissä ja lenkit on päivittäin päälle 10km reippaasti, yhtälö on outo, myös lääkärin mielestä. Veriarvot on olleet ok. Seuraavaksi lähdetään tutkimaan kilpirauhaset yms sisäelimet, mitkä voisi lihomisen selittää. Ylipaino aiheuttaa myös kömpelyyttä, takajalat menee välillä alta ja hypytkään ei niin onnistu kun tasapaino pettää. Tätä onneksi tapahtuu harvoin, mutta joskus kuitenkin. Koira muuten itsessään on terve ja pirteä, joten tilannetta seuraillaan.

Uuken kohdalla toivotaan että se ei saa tabuista lisävirtaa, sitä on nytkin jo riittävästi omiksi tarpeiksi kyllä! Sen sijaan rauhoittua se voisi kyllä lääkkeillä, sitä toivotaan jopa.. Mutta epäilen, tuo kun ei ole rauhallinen koskaan. Sillä harmittaa vietävästi että meni hyvä harrastuskoira varhaiseläkkeelle tässä vaiheessa. Noh, jospa sitten seuraava koira olisi sen verran terve että sen kanssa voisi kisatakkin eri lajeissa..toivotaan?