Lähdettiin Niken kanssa lyhyen miettimisajan jälkeen käymään Norjassa näyttelyssä, päätös reissusta tehtiin vain muutama viikko sitten, halvan ilmoittautumispäivän ollessa ihan lähellä :D Mutta kun Norja oli valloittamatta, pitihän sitä yrittää..

Reissu alkoi jo torstaina kun matkasin Jyväskylästä Mikkeliin vanhempieni luokse jossa olin yötä. Perjantaina hyppäsimme Niken kanssa iltajunaan ja suuntasimme kohti Turkua, junat oli myöhässä ja jahka Turkuun päästiin taisi junat myöhästellä melkein 3 tuntia kaikkinensa!! Ymmärrän kyllä jos junat on myöhässä talvella, mutta että kesäaikaankin?

Yövyimme pe-la yön, tosin se oli käytännössä vain pari tuntia, kaverini luona, joka itse punkkasi poikaystävällään eli saimme yksion käyttöömme rauhassa :) Lauantaina aikaisin aamusta tulikin kuskimme ja matkaseuralaisemme Kirsi Somerolta kera mustaterrieri Piratin kanssa noutamaan meitä ja ajelimme satamaan. Päivä meni laivalla nukkuessa ja illalla alkoi pitkä ja puuduttava ajo yön yli Tukholmasta Norjan Kristiansandiin. Moss:in lautta ei kulkenutkaan yöllä joten teimme pienen ylimääräisen koukkauksen autolla ja ajoimme tunnelin kautta sitten toiselle puolen vesistöä eikä tarvinnut kiertää Oslon kautta ja saada näin vähän lisää puuduttavaa istumista aikaiseksi :D

Olimme aamuyöstä Kristiansandissa ja löydettyämme näyttelypaikan vetäisimme hetken aikaa unta kaaliin parkkiksella. Kauaa ei ehditty jännitellä autossa kun päästiin tutustumaan näyttelyalueeseen tarkemmin. Pirat oli kehässä heti yhdeksän jälkeen, tuomari tykkäsi ja Pirat sai tarvitsemansa eli oli ROP kera SERTin ja CACIBin, joiden myötä Piratista tuli Norjan valio sekä kansainvälinen valio (C.I.B.). Odottelimme hetken aikaa meidän kehää ja aamun aikana ehdittiin jutella monenkin kanssa niin suomea kuin englantiakin, vaikka kovin moni koettikin aluksi aina ruotsiksi asiansa esittää - ei me tajuttu :D

Meidän tuomarimme, Erwin Deutscher Itävallasta vaikutti vähän jäykältä ja yrmyltä vanhemmalta mieheltä, mutta ulkonäkö hämäsikin, ihan mukava mies :) Nikke oli kehässä iloinen ja vaihteeksi jopa juoksikin kohtuu hyvin eikä tarvinnut vetää perässä, seisoa malttoi hyvin ja häntäkin heilui :) Nikke oli paras uros, saaden SERtin ja CACIBin ja jäimme odottamaan roppi kehää. Ennen sitä kehään meni Cirtap´s kennelin narttu, joka oli muuten varsin nätti mutta kovin pilkuttunut ja siten kirjava, joka häiritsi silmää :( Tuomari kuitenkin tykkäsi nartusta joka vähän aristeli tilannetta ja ei tykännyt tuomarin tutkimisista paljonkaan, joten he saivat myös SERTin ja CACIBin, roppikehässä ei tuomari vertailuja tehnyt vaan ympäri juoksuttamisen jälkeen ojensi meille ROP ruusukkeen :) Nikestä tuli tuolla SERTillä Norjan valio, jonka anoimme jo paikan päällä :)

Kehän jälkeen nartun omistaja otti meistä yhteiskuvia nurmikolla, odottelemme kuvia jotka hän lupasi mailailla mulle pian. Olivat tosi mukavia ihmisiä ja juttua riitti, harmittavasti vain hänen aksettinsa aiheutti mulle päänvaivaa koska en enkkua osaa kovinkaan hyvin, mutta kyllä me silti juttelimme jonkin verran. Hän kertoi miten harmittavaa on että narttunsa (kutsumanimi meni ihan ohi valitettavasti) on arka ja hermostunut eri tilanteissa, oli ihmeissään miten avoin Nikke oli ja kyseli onko se aina ollut sellainen ja millainen se muuten on yms. Turkkia kehui ja korvakoruja etenkin.

Tämän lisäksi moni, moni muukin kyseli rodusta ja Nikestä siellä, yllättävän moni tunnisti rodun suoraan ja tulivat juttelemaan ja ottipa jokunen kuvankin meistä, toivottavasti vain pelkästään koirasta ;)

Ryhmäkehiä odotellessa tapasimme katsomossa Tanskassa asuvan mutta suomalaisen tuomarin, hauska sattuma! Naisen nimi ei selvinnyt keskustelujen yhteydessä mutta hän antoi paljastavan vinkin joten kun pääsin Suomen kamaralle piti tehdä Googletus - hän oli Tuula-Maija Tammelin.

Ryhmiä odotellessa meitä kävi moikkaamassa norjalainen 5kk koikkeri narttupentu, aivan ihana! Valitettavasti nuori omistajapariskunta eivät muistaneet koiran virallista nimeä joten sekin jäi arvoitukseksi. Nuori nainen oli kovin ihastunut myös Niken turkkiin ja korvakoruihin ja kyseli niistä lisää, oli sääli sanoa että nartulle ei välttämättä moisia tule että usein ovat niukkakarvaisempia mutta koetin ilmaista asian kiltisti ja totesin, joka oli tottakin, että eihän sitä koskaan tiedä koska kyllä toisilla nartuilla on turkkiakin ja korviksia näkynyt ;) Mies otti Nikestä kuvankin ja kertoi näyttävänsä sitä jollekin, mutta ei selvinnyt kenelle.. Puhetta tuli niin paljon, norjalaisella aksentilla ja melkein sanelukone vauhdilla etten ihan jokaista sanaa tajunnut :D Mutta kovin olivat hekin kuten moni muukin näyttelyssä meitä jututtanut ihmeissään että tultiin Suomesta asti tätä yhtä näyttelyä varten :D

Ryhmässä Pirat sijoittui RYP-4 Elina Tan-Hietalahden tarkan seulan läpi. Nikelle ei ryhmässä sijoitusta tullut, mutta kokoomakehässä nähtiin erilaista Nikkeä vaihteeksi, 6,5 vuotias koira osaa siis yllättääkin..Tuomari kehui Niken luonnetta avoimeksi, jota sanoi ettei rodulla yleensä ole. Nikke yllätti ja hyppäsi tuomaria vasten näet. Vauhdikasta menoa tuomari kehui myös energiseksi, koska Nikke tosiaan juoksi kokoomakehässä ja oli epänormaalin vilkas :D Seisoessa häntä heilui ja välillä jopa haukkumalla komensikin. Ihme virtapiikki sattui kohdalle.. Sama vauhdikas meno nähtiin myös ryhmäkehässä mutta valitettavasti se ei auttanut asiaa eikä päästy edes jatkoon mutta ei se haitannut, koska reissu meni muuten niin hyvin :)

Matkasimme samoja reittejä takaisin ja puuduttavan pitkän ajon jälkeen olimme maanantaina aamulla Tukholmassa, nukuimme matkan varrella muutaman kerran autossa mennen ja tullen joten yöunet jäi laivalla nukuttaviksi:) Aamulaivalla Tukholmasta Turkuun jossa yövyimme taas kaverini luona. Kotiin suuntaamme huomenna (tiistaina) ensiksi paikallisella linikalla rautatieasemalle ja siitä sitten junalla Mikkeliin. Jyväskylään menen keskiviikkona.

Jotta vapaa-ajanongelmia ei olisi, onkin tostaina sitten Kangasniemen näyttely Uukelle, Simolle ja Sanille (+Siru koikkerille) ja lauantaina menen Äänekosken ryhmikseen kehäsihteeriksi :) Toivottavasti ehditään jossakin välissä aidata meidän takapiha jotta Uuke voi viettää siellä aikaa ilman valvontaa. Projektia olisi tarkoitus koettaa näet tällä viikolla aloitella ja tehdä samalla valmiiksikin, tuon kokoista pihaa kun ei montaa päivää aitaa..

Nyt suuntaamme Niken kanssa Turun yöelämään lenkille ja sitten nukkumaan. Täydennän tarinaa myöhemmin linkkien ja kuvien muodossa! Sekä oikoluen ja tarkistan tekstin kirjoitusvirheet, läppärillä tätä kirjoittaessa virheitä tulee ja tulee ja tulee.. :D

Kiitokset kuitenkin Kirsi & Pirat matkaseurasta ja onnea menestyksestä! Kiitokset Juulialle majoituksesta, tuliaiset odottaa keittiössä ;)